Duurzaamheid

Hoe bereid je jouw bedrijf voor op de invoering van de zero- emissiezones in 2025?

Congres Zero-emissie Stadslogistiek op 7 juni geeft ondernemers de handvatten
Logistiek dienstverleners kunnen nog wel wat hulp gebruiken in de voorbereiding op de invoer van de zero-emissiezones in 2025. Dat blijkt uit rondvraag onder lezers van Nieuwsblad Transport. De grootste uitdagingen zijn de beschikbaarheid van laadinfrastructuur, netcapaciteit en het ontbreken van een goede business case. Het congres Zero-emissie Stadslogistiek op 7 juni geeft ondernemers de handvatten om deze uitdagingen op te pakken. Koplopers Van Straalen de Vries Transport en DSG delen die dag hun ervaring en plannen.

‘Een schonere manier van stadslogistiek is dichterbij dan je denkt.’ aldus Pieter Jan Stadt, logistiek manager bij Van Straalen de Vries Transport. ‘Door te leren van ervaringen en het delen van ideeën bereid je jouw bedrijf voor op de toekomst.’ De boodschap van Roel Laban, Programmamanager Duurzaamheid bij DSG is dat je commitment moet geven aan je transportpartners. ‘Je kunt het niet alleen. Door samen te werken en vertrouwen uit te spreken voor de toekomst kun je stappen maken.’

Over de zero-emissiezones
Geen uitlaatgassen van vrachtwagens of bedrijfsbusjes meer in de stad: zo’n 40 steden voeren per 2025 een zero-emissiezone (ZE-zone) in. Een groot deel van de binnenstad is dan alleen nog toegankelijk voor schone (emissievrije) bestelbussen en vrachtwagens. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet op weg naar volledig uitstootvrij wegverkeer in 2050.

Programmamanager TKI Dinalog Robert Ossevoort: Voorbereiden op zero-emissie stadslogistiek doe je het beste door te luisteren naar inspirerende verhalen van ondernemers en onderzoekers die er samen voor willen zorgen dat we vanaf 2025 in schonere steden wonen, werken en bezorgen. Vandaar dat TKI Dinalog projecten over schone en slimme stadslogistiek ondersteunt en de kennis uit haar netwerk graag deelt. Kom 7 juni ook!

Congres Zero-emissie Stadslogistiek
Het door Nieuwsblad Transport in samenwerking met Topsector Logistiek en TKI Dinalog georganiseerde congres Zero-emissie Stadslogistiek helpt logistiek dienstverleners met de transitie naar emissievrije stadslogistiek. Het congres geeft antwoord op deze vragen:

– Hoe ziet de stadslogistiek er over 10 jaar uit?
– Voor wie is een stadshub onderdeel van een toekomstige business case?
– Waar moet ik laden?
– Hoe stem ik mijn datastromen af op de elektrificatie van mijn logistiek proces?

De locatie voor dit congres is het Eenhoorn Meeting Center in Amersfoort en het duurt van 9.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.zero-emissie-stadslogistiek.nl

Geef de eerste reactie