ICT & Informatievoorziening

I-Share: een doorbraak in logistiek data delen

NLIP heeft Innopay opdracht gegeven om samen met de sector een standaard te ontwikkelen voor simpele en veilige data uitwisseling: uniforme identificatie en autorisatie die het delen van data faciliteert. Organisaties bepalen zelf óf, en met wie zij welke data delen.

Hiermee brengen we de sector een grote stap voorwaarts. De standaard zal samenwerken binnen de keten verder aanjagen en bestaande initiatieven van digitale gegevensuitwisseling opschalen en versnellen.

NLIP
Het Neutraal Logistiek Informatie Platform (NLIP) is ontwikkeld om de logistieke sector in Nederland weer een voorsprong te geven in Europa. Het doel van het NLIP is het optimaliseren van de uitwisseling van logistieke informatie om deze efficiënter en duurzamer te maken en de administratieve lasten te verminderen. Dat bevordert de concurrentiepositie van importeurs, exporteurs en logistieke spelers in Nederland en van Nederland als logistiek gidsland.

Meedoen
Vooroplopen in deze innovatie? Meld u dan aan voor co-creatie. Denk mee of breng ‘uw probleem’ in in het project! Dat kan via de website van i-Share.

Geef de eerste reactie