Cross Chain Collaboration Center (4C)

Impact van Innovatie in automotive spare parts (Packs)

Project: IZI Motive

Project partners: IZI Concepts, Slimstock, Packs Special Care, TU Eindhoven

In gesprek met: Anton Gul, Developer New Business bij vervoersbedrijf Pack

De keten van onderhoudsonderdelen voor auto’s gaat nu over vier schijven: de fabrikant, de logistieke importeur, de groothandel en de garage. Iedereen heeft een marge nodig en de klant betaalt de hoofdprijs. Dat moet anders kunnen volgens de betrokken partijen in het project IZIMotive. Daarom werken zij aan een online facilitair platform voor de automotive sector. Een digitale control tower die zo lean mogelijk distribueert tussen fabrikant en eindgebruiker. Anton Gul, directeu van vervoersbedrijf Packs, is ontwikkelpartner en vervoert dag- en nachtzendingen van fabrikant naar garagist en consument.

LOGISTIEKE PATRONEN
Gul: “De logistiek in de automotive sector bestaat uit vaste patronen en gemarkeerde gebieden waar je niet makkelijk tot veranderingen komt. Iedereen kijkt naar het internet, maar er gebeurt heel weinig. Juist om die reden wil ik wel iets doen. We moeten slimmer werken met z’n allen. Want als je blijft denken dat je er komt met de bestaande markten dan kun je het vergeten.

’S NACHTS LEVEREN
Gul wil meegaan in de veranderende wereld en geen toeschouwer zijn. Tegenwoordig levert zijn bedrijf ook ’s nachts bestellingen af. “Omdat we een relatief kleine speler zijn, zeiden mensen in mijn omgeving al snel: ‘waar begin je aan, dat gaat je niet lukken.’ Maar juist omdat we klein zijn kunne we snel veranderen. We hebben onze automatisering flink aangepast. En nu werkt het. Ik verwacht volgend jaar een enorme groei in het aantal zendingen. ”

OUT OF THE BOX
Met IZIMotive bevindt Packs zich middenin alle logistieke ontwikkelingen. “Ik ben heel blij dat we deze kans hebben gegrepen. Er ontstaat
kruisbestuiving met de Technische Universiteit Eindhoven en met Slimstock. Dat is zeer waardevol.” Natuurlijk is het ook een flinke investering. Maar volgens Gul is er geen keus. “Ik hoop dat andere bedrijven gaan zeggen: betrek ons er eens een keertje bij. Dat zou betekenen dat ze out of the box gaan denken. En dat hebben we nodig.”

Geef de eerste reactie