Cross Chain Collaboration Center (4C)

Impact van innovatie in de modeketen(Ewals Cargo Care)

 “Goedkoper producten vervoeren en de operatie continu controleren”
In gesprek met: Sef Maas, Corporate Manager Air & Ocean bij Ewals Cargo Care

Ewals Cargo Care is een vierde generatie familiebedrijf, met alleen al in Europa 1.700 medewerkers. Het werkt al geruime tijd als preferred logistiek dienstverlener op het gebied van zee- en luchtvracht voor bedrijven die zijn aangesloten bij MODINT, de ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. Ewals verzorgt vrachten uit landen als China, India, Pakistan en Bangladesh.

Operatie controleren

Ewals is al langer bezig met systemen om logistieke processen bij de bron te organiseren, vertelt Sef Maas, corporate manager bij Ewals. “Voor onze klanten betekent het dat ze tegen lagere kosten hun producten vervoeren. Voor onszelf en onze klanten is het voordeel dat we zelf de containers samenstellen en zo de operatie van deur tot kunnen controleren. Hiermee realiseren we kortere looptijden.”

Gespreide levering

In het project Bundelen bij de bron verzamelt Ewals producten in een magazijn in China. Daar worden pakketten samengesteld die direct naar winkels in Nederland gaan. Voorheen gingen de pakketten eerst naar magazijnen in Nederland. “Omdat we deze zendingen in China al sorteren uit partijen van verschillende groothandels, kunnen wij ervoor zorgen dat de winkels niet vijf keer een busje voor de deur krijgen, maar één keer. Je kunt er daardoor voor kiezen leveringen te spreiden, zodat de winkels niet te grote hoeveelheden krijgen te verstouwen. Vaak zijn de magazijnen van winkels immers erg klein.”

Concurrentiekracht

Binnen het totale project Bundelen bij de bron is een besparing op handlingkosten van 30-40% en op distributiekosten in Nederland van 7% gerealiseerd. Met deze positieve ervaring kan Ewals ook andere bedrijven met andere producten dit logistieke model aanbieden. “Dat levert ons nieuwe klanten op. Hoeveel? Geen idee, de markt reageert in elk geval zeer enthousiast. Dit project is een schoolvoorbeeld van innovaties waarmee we aan concurrentiekracht winnen.”

Slimmere diensten

Een ander groot voordeel voor Ewals is de rol die Dinalog speelt bij het toegankelijk maken van academische kennis. Maas: “Dankzij dit project krijgen we toegang tot intelligente denkkaders. We bespreken nieuwe concepten, en we laten ze testen en doorrekenen. Zo kunnen wij nog betere en slimmere diensten voor onze klanten ontwikkelen.”

“Dit project is een schoolvoorbeeld van innovaties waarmee we aan concurrentiekracht winnen.”

 

Resultaat:

  • Lagere vervoerskosten: Besparing van 30-40% op handlingkosten en 7% op distributiekosten in Nederland
  • Kortere looptijden
  • Gebundelde levering met mogelijkheid van spreiding
  • Nieuwe klanten in andere sectoren

 

Geef de eerste reactie