Cross Chain Collaboration Center (4C)

Integrating autonomous delivery service into a passenger transport system

De paper “Integrating autonome delivery service into a passenger transport system” is nu gepubliceerd in het International Journal of Production Research, en online beschikbaar. Dit wordt aangekondigd door Tom van Woensel, één van de grondleggers van het TKI Dinalog project Cargo Hitching. De uitgever biedt ook 50 gratis exemplaren aan die u hier kunt verkrijgen.

Binnen het onderzoeksdomein Cargo Hitching overwegen ze een geïntegreerd systeem waarin een reeks vrachtaanvragen moet worden afgeleverd met behulp van een vloot van geaarde en autonome pick-up en levering (PD) -robots waar een openbaarvervoerservice (aangeduid als lijndienst) kan worden gebruikt als onderdeel van de reis van de PD-robot. Passagiers en PD-robots (die vracht vervoeren) delen de beschikbare capaciteit op deze lijnlijnen waar passagiers voorrang hebben en hun vervoersvraag onzeker is.

Voortbouwend op het eerdere werk van Slavic Ghilas, Emrah Demir, Francois Cordeau en ikzelf, bouwen we een nieuw model en ontlenen we nieuwe inzichten. Concreet formuleren we dit probleem eerst als een ophaal- en afleverprobleem met tijdvensters en geplande lijnen (PDPTW-SL). Vervolgens introduceren we een voorbeeldgemiddelde benadering (SAA) -methode samen met een Adaptive Large Neighborhood Search (ALNS) -algoritme voor het oplossen van het stochastische optimalisatieprobleem. Ten slotte presenteren we een uitgebreide computationele studie, analyseren de resultaten en geven enkele aanwijzingen voor toekomstig onderzoek.

De resultaten tonen aan dat het voorgestelde systeem voor het aankoppelen van ladingen een gemiddelde besparing van 18,2% kan opleveren in vergelijking met een zuiver vrachtsysteem en vergelijkbare prestaties kan leveren als een systeem waarbij passagiers en vracht worden gescheiden. Dit betekent dat een dergelijke integratie een kans biedt voor een duurzamere stadslogistiek. Ze zijn van mening dat deze studie helpt bij het beter begrijpen van de mogelijke implementatie van dergelijke geïntegreerde systemen en dus meer onderzoek bevordert om deze opkomende trend in stadslogistiek en transport te bestuderen.

Geef de eerste reactie