Datagedreven Logistiek

Introductie blockchain in de logistiek in 30 minuten

BLOCKCHAIN: WAT KUN JE ER EIGENLIJK MEE BINNEN DE LOGISTIEK?

Bekijk hier het webinar terug.

Blockchain als technologie biedt interessante toepassingen binnen de logistiek. Onder meer in onderwerpen, als tracking & tracing, informatiebeveiliging en smart contracts. Onlangs organiseerde evofenedex het webinar ‘een introductie van de mogelijkheden van blockchain binnen de logistiek en de supply chain’.

Tijdens dit webinar gaven Victor van Hulst (blockchain en smart contracts expert) en Stefan Heeringa (projectmanager SCM bij evofenedex) een praktische uitleg over blockchain in de logistieke praktijk. Dit webinar dient als eerste introductie van de blockchain-materie.

Meer weten over blockchain

Voor belangstellenden die meer willen weten over wat blockchain voor hen op logistiek gebied kan betekenen, vindt op donderdag 16 juni de conferentie: Blockchain als ketenregisseur? plaats bij evofenedex in Zoetermeer. De conferentie begint om 13.00 uur en duurt tot 17.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

In de conferentie komen veel verschillende onderwerpen aan bod, zoals de electronic Bill of Lading, het optimaliseren van de varkensketen met blockchain en datagedreven logistiek met de e-CMR. Korte, interactieve demonstraties over verschillende toepassingen geven een beeld wat nu al kan. Aangevuld met belangrijke lokale en internationale ontwikkelingen kunnen de deelnemers vervolgens een eigen visie ontwikkelen en daarna, voorzien van acties, direct aan de slag. Bekijk hier het hele programma.

Diverse sprekers

Er zijn sprekers van onder meer Port of Rotterdam, RTI Blockchain, Cargoledger, SIM Supply Chain, Henkel, evofenedex en Innotractor aanwezig. Zij voorzien de bezoekers op deze middag van praktische kennis over blockchaintoepassingen in de logistiek.

Over het Spark Consortium

evofenedex werkt samen met Hogeschool Windesheim in het blockchain-consortium Spark. Andere deelnemers binnen het consortium zijn: TNO, TU Delft, Blocklab, TKI Dinalog en de SCF Community.

AANMELDEN SPARK BLOCKCHAIN-CONFERENTIE

Geef de eerste reactie