Human Capital

Jaap Arts en Nonhlanhla Dube winnaars Nederlandse Scriptieprijs Logistiek

Persbericht vLm, 12 februari 2014

 

TU/e-student Jaap Arts (21) en RUG-studente Nonhlanhla Dube (30) zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2014. Tijdens de finaledag, die gisteren plaats vond bij Technische Unie in Alphen aan den Rijn, wisten beiden de jury ervan te overtuigen dat hun onderzoek en bijbehorende scriptie zeer waardevol zijn voor de logistieke sector.

 

Impact

vLm- voorzitter en voorzitter van de jury, prof. Jack van der Veen, roemde beide scripties vanwege de impact die ze hebben op het logistieke werkveld. ‘Beide winnaars hebben een relevant vraagstuk gekozen en veel tijd in hun onderzoek gestoken. De uitkomsten zijn dan ook zeer waardevol. ‘ Van der Veen benadrukte dat de logistiek meer dan ooit leeft. ‘Er is vandaag veel talent aanwezig. Ik ben onder de indruk van het niveau van de presentaties en de scripties die dit jaar zijn ingediend.’

 

Verrast

Arts, winnaar van de Van Duuren Bachelor Scriptieprijs, deed onderzoek naar de kosten van voorraadbeheer bij Office Depot. Nederlandse Master Scriptieprijs winnares Dube nam de rol van overheden bij humanitaire logistiek onder de loep. Zowel Arts als Dube waren blij verrast met de prijs. ‘Ik heb er veel werk ingestoken en vind het leuk dat dat op deze manier wordt beloond’, aldus Arts.

 

Kloof verkleinen

De vereniging Logistiek management (vLm) looft jaarlijks prijzen uit aan de schrijvers van de beste scriptie met als hoofdonderwerp logistiek. vLm wordt hierbij ondersteund door Jong Logistiek Nederland. Beide verenigingen willen door het uitschrijven van deze wedstrijd studenten en leerinstellingen stimuleren een topprestatie neer te zetten en zo de kloof tussen theorie en praktijk te verkleinen.

 

Meer informatie over de scripties van de winnaars is te vinden op de website van vLm.

 

Geef de eerste reactie