Duurzaamheid

Jaarcongres JLN: ‘Developing our sustainable future together’

Op zaterdag 12 oktober 2019 is het weer zo ver: het Jaarcongres van Jong Logistiek Nederland (JLN) vindt plaats op Evenementenlocatie KAS in Woerden. Tijdens dit negende JLN-jaarcongres kunnen bezoekers zich laten inspireren door de vele mogelijkheden om logistiek te verduurzamen, onder het motto ‘Developing our sustainable future together’ en daarnaast hun netwerk versterken.

Aan de hand van vijf van de zeventien duurzaamheidsdoelen (Sustainable Development Goals) van de Verenigde Naties neemt JLN de bezoekers mee in de wereld van de duurzaamheid. Daarbij wordt antwoord gegeven op vragen als: hoe kun je ‘sustainabilty’ tastbaar maken? Welke uitdagingen zijn er op de logistieke arbeidsmarkt? En: wat kunnen wij zelf doen om duurzamer te wonen, werken en leven?

Succesvolle voorbeelden
Er zijn workshops en presentaties over succesvolle voorbeelden uit het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld Damir Perkic van BE O Bottles, die komt spreken over hun waterfles die gemaakt is uit restmateriaal van suikerriet. Berry van Woerkom van supermarktketen Lidl, dat een primeur heeft als eerste energie-circulaire supermarkt van Nederland, komt een inspirerende lezing geven over het verduurzamen van logistieke processen. Vloer- en tapijtleverancier Tarkett maakte het productieproces compleet circulair, Rob Kragt vertelt daar meer over. Daarnaast geeft Kirsty Tadema van DPA Logistics een workshop omtrent duurzame inzetbaarheid en haar visie daarop.

JLN-Awards
Behalve workshops en presentaties van deze en andere bedrijven en een prikkelende paneldiscussie worden de JLN-Awards uitgereikt. Daarbij worden onder andere de Logistiek Goeroe, Logistiek Bedrijf en JLN’er van het jaar verkozen. Stemmen kan tot 10 oktober nog via: https://jonglogistiek.nl/awards/. Niemand minder dan Florian Dirkse, Kapitein Iglo en de co-founder van de Ocean Clean-up, zorgt voor een inspirerende afsluiting van deze interessante dag over duurzaamheid in de logistieke sector.

Het congres is mede tot stand gekomen dankzij: DPA Logistics, Young Dimensys en alle deelnemende bedrijven en sprekers.

Aanmelden
Deelname aan het congres is kosteloos voor studenten logistiek, logistieke professionals en alle andere geïnteresseerde. Meer informatie en aanmelden via: https://jaarcongres.jonglogistiek.nl/ 

 

Geef de eerste reactie