Human Capital

Logistics Community Brabant wil innoveren met ‘fresh brains’

Het logistieke kenniscentrum, Logistics Community Brabant (LCB), beleefde vlak voor Koningsdag de feestelijke kick off. Studenten en ondernemers presenteerden tijdens de bijeenkomst Koninklijk Militaire Academie in Breda hun innovaties voor verbetering van de logistiek in tal van deelsectoren. LCB wil het innovatievermogen van Brabant vergroten door vooral in te zetten op de kennis van de 1.000 studenten logistiek -Fresh Brains genoemd – die studeren aan de vier deelnemende kennisinstellingen.

Meer dan 200 ondernemers en andere geïnteresseerden woonden afgelopen donderdag presentaties bij over invloedrijke trends en ontwikkelingen als virtual reality, robotisering, last mile, control towers en 3D-printen. Zij werden daarnaast geïnformeerd over logistieke projecten in de zorg. Deze hebben bijvoorbeeld als doel om wachttijden te verkleinen en verspilling van medicijnen tegen te gaan. Defensie vertelde onder andere over de logistiek die nodig is voor onderhoud van het nieuwe militaire vliegtuig, de F-35.

Onthulling logo LCB
Paul Depla (Burgemeester van Breda), Bert Pauli (Gedeputeerde Economie en Internationalisering, provincie Noord-Brabant) en Nico van Os (Lid College van Bestuur NHTV), hielden een korte toespraak waarin zij het belang van LCB voor de provincie onderstreepten. Paul Depla: “Dankzij de vele bedrijven en kennisinstellingen in Noord-Brabant kunnen wij belangrijke verbindingen leggen waardoor wij op economisch vlak blijven groeien”. Bert Pauli: “Als provincie werken wij aan een nieuwe logistieke agenda. Eigenwijze combinaties dragen daar positief aan bij’. Na de toespraken werd door alle partners gezamenlijk het nieuwe logo LCB onthuld.

Fysieke en digitale ontmoetingsplaats
LCB is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, Nederlandse Defensie Academie Breda, NHTV Breda University of Applied Sciences, provincie Noord-Brabant en gemeente Breda. LCB heeft als doel een fysieke en digitale ontmoetingsplaats te zijn voor mkb-bedrijven die werken in het hart van de logistiek en dagelijks bezig zijn met ontwikkeling en innovatie van dit vakgebied.

Fresh Brains van 1.000 studenten logistiek
LCB wil zo het innovatievermogen versterken van de logistieke sector en de samenwerking intensiveren van het bedrijfsleven met de verschillende kennisinstellingen, waaronder TKI/Dinalog. Uniek ‘gereedschap’ hierbij zijn volgens de initiatiefnemers van het platform de 1.000 studenten logistiek (Fresh Brains) van de vier betrokken kennisinstellingen. Zij zijn in staat om slim te kunnen meedenken over actuele vraagstukken van het bedrijfsleven. Ongeveer 80 bedrijven hebben al een intentieverklaring getekend voor deelname aan het Brabantse kennisnetwerk. Binnen het netwerk worden nieuwe inzichten uit het onderwijs en de laatste ontwikkelingen in het bedrijfsleven uitgewisseld.

Bron: logistiek.nl

Geef de eerste reactie