Human Capital

Logistiek aan zet met serious gaming

Op 22 mei leverde TKI Dinalog, in samenwerking met Breda University of Applied Sciences en Logistics Community Brabant, een succesvolle tweede editie van het Serious Gaming Congres “Logistics Game On”. Ruim 130 professionals, docenten en studenten logistiek kwamen bijeen in een actieve middag over de nieuwste ontwikkelingen in serious games in het logistieke werkveld.

Heide Lukosch van het GameLab van de TU Delft leidde het congres in. Serious gaming wordt in toenemende mate toegepast om bewustzijn over nieuwe ontwikkelingen te creëren, samenwerking en ideeontwikkeling te stimuleren en in een virtuele omgeving te experimenteren. Daarnaast wordt serious gaming ingezet voor training en opleiding, in het onderwijs alsook het bedrijfsleven. Tevens wordt het spelen van serious games ook gebruikt als datavergaring voor onderzoek. Serious gaming wordt vormgegeven in echte (bord)spellen, hybride vormen en digitale games. Heide sloot haar presentatie af met een quote van Plato: “Een uur spelen geeft een leven aan conversatie”.

De deelnemers hadden vervolgens de kans om in twee break-out sessies twee van de negen gedemonstreerde serious games te ervaren. Een breed spectrum aan games kwam aan bod, zowel in bordspel en digitale games. En op een divers aantal onderwerpen: Logistiek in de circulaire economie, multimodaal plannen, innoveren in de organisatie, logistiek talent aantrekken of spare parts plannen.

Het enthousiasme onder de deelnemers was groot. Er werden veelbelovende contacten gelegd voor verdere toepassing van bepaalde games in onderwijs en bedrijfsleven. Klik hier voor meer informatie over de games.

Laat de reactie zien