DE LOGISTIEK DIENSTVERLENER ALS AANBIEDER VAN FINANCIËLE DIENSTEN

Supply Chains zijn vaak lang, complex en met veel partijen. Al deze partijen in de keten moeten voorfinancieren, elkaar rekeningen sturen en wachten op hun geld. Partijen maken daarvoor gebruik van een financier. Zo wordt het vervoer van bijvoorbeeld één lading van China naar Duitsland,  opgeknipt in vele transacties waar de financier even zoveel keer geld aan verdient. Dat kan anders! Wat nu, als de verschillende partners in een keten onderling diensten verlenen zodat ze geen of minder gebruik hoeven te maken van een financier? Dat biedt kansen om de rentekosten te reduceren in de supply chain.

In het internationale project “de logistiek dienstverlener als financieel ketenregisseur” wordt specifiek onderzoek gedaan met logistiek dienstverleners naar de mogelijkheden en kansen als aanbieder van financiële diensten aan ketenpartners. Een aantal van de projectpartners, biedt al financiële diensten aan en toont zo aan dat er kansen zijn voor nieuwe verdienmodellen.

Tijdens het afgelopen jaarcongres van de topsector heeft Aljosja Beije (BeScope) gesproken over het project voorraadfinanciering vanuit de logistieke dienstverlener. Onderstaand zijn de slides van de presentatie terug te zien. Tevens zijn in de slides andere projecten vanuit Supply Chain Finance te zien. Zowel afgeronde projecten als projecten die we nu aan het opzetten zijn bijvoorbeeld Blockchain onderzoek met logistieke partijen.

Presentatie de logistiek dienstverlener aanbieder financiele diensten

Mocht u behoefte hebben aan nadere informatie dan vernemen wij dat graag.

Martijn Siebrand

Programma ontwikkelaar Supply Chain Finance

siebrand@dinalog.nl

 

Geef de eerste reactie