Internationale samenwerking

Logistiek Nederland bundelt kracht in Holland Logistics Library

Promotie Nederlandse logistiek in het buitenland krijgt online versterking

Tijdens het congres van Topsector Logistiek op 22 april in de Amsterdam ArenA vond de officiële lancering plaats van de Holland Logistics Library. Dit unieke digitale portaal is ontwikkeld om de internationale toppositie van het Nederlandse logistieke bedrijfsleven verder te versterken. De presentaties, video’s, infographics en andere tools kunnen in het buitenland worden ingezet voor het aantrekken van ladingstromen en logistieke investeringen voor Nederland en voor de promotie van Nederlandse logistieke kennis en kunde.

De Holland Logistics Library werd namens de stuurgroep door Arthur van Dijk, voorzitter Transport & Logistiek Nederland en Remco Buurman, algemeen directeur Nederland Distributieland, gepresenteerd aan het boegbeeld van Topsector Logistiek Aad Veenman en Marc Frequin, directeur-generaal Bereikbaarheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

“Actuele, digitale en betrouwbare informatie over de kracht van logistiek, die met elkaar wordt gedeeld en ook bruikbaar is bij de promotie van andere sectoren waar logistiek een enabler is, maakt van de Holland Logistics Library een promotie-instrument, waarmee het onderscheid kan worden gemaakt”.
Arthur van Dijk, voorzitter TLN

Tools voor promotie
Op de nieuwe portal www.hollandlogisticslibrary.com is relevante informatie over logistiek Nederland verzameld en beschikbaar gesteld. Dat loopt uiteen van presentaties, films en beeldmateriaal tot factsheets, regionale informatie en achtergrondrapporten. De informatie kan op maat worden gesneden voor de doelgroep in een bepaald land, voor een bepaalde sector of voor een bepaald onderwerp. Er is een onderscheid gemaakt tussen informatie voor het aantrekken van ladingstromen en investeringen en informatie voor de export van logistieke kennis en kunde. Naast de al beschikbare content die gebruikers kunnen downloaden en gebruiken is er voor de Nederlandse logistieke sector ook ruimte om zelf ook een bijdrage te leveren aan dit platform.

Initiatief
De Holland Logistics Library is een initiatief van het Platform Buitenlandpromotie Logistiek van de Topsector Logistiek, waarin zijn vertegenwoordigd Transport en Logistiek Nederland, Netherlands Foreign Investment Agency, Nederland Distributieland, Dinalog, Luchthaven Schiphol, Havenbedrijf Rotterdam, de regio’s en de ministeries van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Milieu. De Holland Logistics Library is ontwikkeld om de internationale toppositie van het Nederlandse logistieke bedrijfsleven te versterken.

Ga naar de Holland Logistics Library Geef de eerste reactie