Human Capital

Logistiek op school

Afgelopen week werd in Zwolle de Lesbrief Logistiek gepresenteerd. Het publiek was erg enthousiast en…. 11 jaar oud. Op Basisschool de Wieden werd de eerste les o.a. gegeven door prof. dr. Iris Vis. De kinderen werden op interactieve wijze meegenomen in de logistiek achter bijvoorbeeld een online bestelling. In de middag werd een eerste versie van de ontwikkelde game gespeeld. De lesbrief is ontwikkeld binnen het Dinalog programma door de Rijksuniversiteit Groningen.

Het doel van het Lesbrief Logistiek project is om jongeren op een aansprekende wijze kennis te laten maken met logistiek. De lesbrief bestaat uit een set van modules met activiteiten, een docentenhandleiding en een werkboek voor de leerlingen, waarbij ook de ontwikkeling van een speelse game is meegenomen

De lesbrief is een korte krachtige introductie over meerdere aspecten en logistieke innovaties in de logistiek. Deze experience introduceert de doelgroep op een leuke en simpele manier met kennis over opslag in magazijnen en distributie, de planning van het transport, schakels in de supply chain, samenwerking, etc. Het vakgebied is heel breed en heeft raakvlakken met bijna alle andere sectoren. Het is innovatief en biedt veel mensen een interessante carrière op alle niveaus. Goed om de jongste generaties hier alvast voor te enthousiasmeren.

Interesse om de lesbrief te gebruiken? Op de website van de RUG kun je alle informatie vinden.

 

Geef de eerste reactie