Cross Chain Collaboration Center (4C)

Logistiek in de Bouw

 

Het Platform Logistiek in de Bouw hield vrijdag 12 december een bijeenkomst in Rotterdam over de volgende fase in de bouwlogistiek. Aan de hand van lopende initiatieven en projecten kregen deelnemers in een ochtend een compleet overzicht van de stappen die in de markt worden gezet.

Het platform Logistiek in de Bouw komt jaarlijks bijeen om de ontwikkelingen in de bouwlogistiek te delen. Deze keer werd aan de hand van een tiental projecten een goed beeld neergezet van de laatste ontwikkelingen die in de sector worden toegepast. De integratie van het logistieke proces was de gemene deler van de gepresenteerde projecten.

Ook vanuit Dinalog is er met onder andere het TKI project ‘4C in Bouwlogistiek’ volop aandacht voor samenwerking in de bouwlogistiek. Dit  project richt zich op de ontwikkeling van een control tower voor de bouwlogistiek. Vanuit verschillende bouwprojecten (proeftuinen) wordt geleerd op welke wijze ketenintegratie kan zorgen voor een efficiëntere afwikkeling van goederenstromen van en naar bouwplaatsen.

Tijdens de bijeenkomst vertelde TBI hoe zij als proeftuin binnen het TKI project slimme logistiek toepassen. Dit doen zij in het Amstelkwartier waar onder andere een duurzaam hotel wordt gerealiseerd. De tweede proeftuin die binnen het project van start is gegaan betreft ‘De Trip’ in Utrecht waar Boele & van Eesteren een combinatie van startersappartementen en creatieve bedrijvigheid realiseert. Door via een hub aan de rand van de stad zowel personeel als goederen via weg én water te coördineren worden veel bewegingen in de stad vermeden.

 

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Bas van Bree via bree@dinalog.nl.

Geef de eerste reactie