Internationale samenwerking

Logistieke delegatie ontvangen uit Singapore

Naar aanleiding van de buitenlandpromotie activiteiten SCF en het bezoek van SCF Forum Asia in juni, kwam een hoge delegatie uit Singapore in oktober op bezoek in Nederland. De delegatie bestond uit vertegenwoordigers van overheid, kennisinstellingen en het bedrijfsleven, met onder andere de bestuursvoorzitter en Chief Executive van de Maritime and Port Authority of Singapore.

Op vrijdag 20 oktober verzorgde TKI Dinalog een inhoudelijke sessie voor de delegatie in Rotterdam met presentaties van TKI Dinalog, BlockLab, PortXL en en Safety Changer.

Tijdens de presentaties werd er gesproken over de activiteiten van TKI Dinalog. Met name is gesproken over de ontwikkeling van een open ICT infrastructuur en toepassingen van data-deling tussen ketenpartijen. Ook is stilgestaan bij de bevordering van geïntegreerd multimodaal transport, versterking van logistieke gerelateerde diensten en integratie van financiële kennis in de supply chain.

De voorzitter van het Havenbedrijf van Singapore, de heer Niam Chiang Meng, aan het woord was en gesproken heeft over mogelijke samenwerkingen en het uitwisselen van informatie. Interesse bestaat wederzijds naar de mogelijkheden om startups in de sector te faciliteren. Blocklab gaat in november naar Singapore voor gesprekken voor een internationaal blockchain traject.

Hieronder een aantal foto’s en de presentatie.

Geef de eerste reactie