Service Logistiek

Marktplaats en IZI Motive bundelen krachten

 

Nieuwe kansen voor garagisten, importeurs en grossiers om onderdelen te verkopen

Als eerste in de industrie stellen Marktplaats en IZI Motive fabrikanten in staat om hun auto-onderdelen direct online aan te bieden. Daartoe ontwikkelden beide partijen een integratie van hun platformen via een API-koppeling. Met deze oplossing kunnen fabrikanten, maar ook alle andere leveranciers van onderdelen, rechtstreeks in contact komen en zaken doen met de consument.

De rechtstreekse verkoop van auto-onderdelen aan de consument door de fabrikant gaat naar verwachting veel stof doen opwaaien en heeft een flinke impact op de verkoopketen van auto-onderdelen. Voor garagisten, importeurs en grossiers betekent de komst van de fabrikant in het online verkoopproces dat ze naast concurrentie ook kansen krijgen aangeboden. Immers fabrikanten bieden louter het onderdeel aan en niet de spoedlevering, plaatsing of onderhoud ervan. Het nieuwe platform biedt ruimte voor dit soort aanvullende proposities.

API-koppeling
De API-koppeling zorgt voor een directe verbinding tussen het onafhankelijke B2B handelsplatform IZIMotive.com en Marktplaats. Met het IZI-platform, opstaan vanuit een Dinalog-project, bereiken onderdeel leveranciers al de zakelijke markt. Middels de koppeling met Marktplaats kan men nu ook de consument bereiken. Hierdoor krijgen consumenten de keuze uit een nog groter aanbod en krijgen aanbieders toegang tot een grotere markt.

Tot slot verbetert het nieuwe platform de transparantie en toegankelijkheid van de auto-onderdelen markt. Door de online informatievoorziening over de oorsprong en geschiktheid van het auto-onderdeel maakt het vanaf nu voor de klant niet meer uit welk aankoopkanaal hij/zij kiest.

Leendert Bottelberghs, Head of Car Parts Business Marktplaats: “Wij zijn trots op deze samenwerking met experts in de industrie en denken op deze manier zowel consumenten als onze zakelijke klanten nog beter van dienst te zijn. Als Marktplaats proberen we in alle markten de online handel te stimuleren door met relevante en innovatieve oplossingen te komen. Met deze samenwerking denken wij dat we ook voor auto-onderdelen gaan bijdragen aan de online groei.”

Paul Spijkers, Algemeen directeur IZI Motive, over de samenwerking: “Wij zijn enorm verheugd op de samenwerking met Marktplaats als grootste autosite met de meeste bezoekers. We delen de visie dat online directe distributiekanalen de toekomst zijn. Middels deze samenwerking stellen we de markt in staat om onderdelen efficiënt te distribueren naar alle partijen in de keten waaronder de consument.”

Geef de eerste reactie