Masterclass Financial Supply Chain | 8 & 9 maart 2016 – Landgoed Nyenrode

‘Connecting the physical and financial supply chains’

In deze tweedaagse masterclass staat interactie door experimental learning centraal. Aan de hand van de business game The Cool Connection worden dillemma’s die in het dagelijkse werkzame leven van sales managers, supply chain managers, inkoop managers en finance managers voorkomen, door gamification aan de kaak gesteld.

Tijdens de masterclass op 8 & 9 maart 2016, worden de fysieke en financiële supply chain verder ontrafeld en wordt duidelijk hoe ze elkaar beïnvloeden. Finance managers leren over de impact van management beslissingen van niet financieel managers en andersom. Management beslissingen die in ieder bedrijf dagelijks worden genomen hebben hoe dan ook impact op de winst of verlies van een bedrijf.

Daarnaast hoort u de laatste ontwikkelingen en inzichten over hoe:

  • Fysieke en financiële supply chains kunnen worden geintegreerd
  • Financieringsmodellen de keten kunnen ondersteunen

 The Cool Connection

De masterclass is opgebouwd rond een krachtige web-based simulatie: The Cool Connection. Deze business game staat tijdens het Masterclass programma centraal en helpt u bij het maken van strategische en tactische beslissingen om de dilemma’s en onderlinge afhankelijkheden tussen de fysieke en financiële supply chain te ervaren.

De game simuleert een onderneming waar een management team een verlieslatende situatie moet zien om te buigen naar een winstgevende situatie. U wordt gevraagd om allerlei business beslissingen te maken: onderhandelen met klanten, banken, leveranciers en neemt beslissingen die zowel vanuit de financiële supply chain als de fysieke supply chain gemaakt dienen te worden.

Gedetailleerde rapportages laten het geleerde in de simulatie zien. Deze stuurinformatie geeft inzicht in de eigen processen en in die van de andere stakeholders. Er ontstaat een reflectie op de situatie en een nieuwe denkrichting op hoe processen kunnen worden ingericht.

Praktijkcase: PontMeyer

De eerste dag wordt afgesloten met een praktijkcase door René Olsthoorn, CFO van PontMeyer in Zaandam. Olsthoorn brengt de praktische kant van goed financieel management in kaart. Het handelsbedrijf moet met veel aspecten rekening houden. PontMeyer levert bouwmaterialen aan aannemers en bouwbedrijven. De supply chain in de bouwsector staat al een tijdlang onder grote druk. Daarom heeft PontMeyer er veel aan gedaan om snel te kunnen reageren op een terugvallende omzet.

Voor wie?

Als deelnemer van de Masterclass staat u in de schoenen van een van deze vier functionarissen: sales manager, supply chain manager, inkoop manager of finance manager. Deze masterclass is bedoeld voor iedere manager die meer inzicht wil krijgen in de financiele consequenties van management beslissingen die vanuit deze rollen worden genomen en de impact daarvan op de fysieke en financiele supply chain.

  • INITIATIEFNEMER:
  • GEORGANISEERD IN SAMENSPRAAK MET:
Geef de eerste reactie