Leervragen Aanpak Videocollege

Leervragen

In deze module krijgt u antwoord op de volgende vragen

  1. Waarom is innovatie-adoptie van belang en wat is het?
  2. Welke factoren zorgen ervoor dat een innovatie ook daadwerkelijk gebruikt wordt?
  3. Hoe betrekt u medewerkers bij het innovatieproces zodat iedereen de innovatie gaat gebruiken?

Aanpak

Deze module bestaat uit drie onderdelen.

  1. Eerst test u uw eigen voorkennis op het gebied van innovatie-adoptie (Zie vraag 1 van uw Persoonlijke Antwoordformulier, blz. 6). Innovatie-adoptie betekent dat het bedrijf medewerkers betrekt bij verbetering en vernieuwing (ofwel innovatie) en dat, mede daardoor, medewerkers de innovatie makkelijker accepteren om er mee te werken.
  2. Daarna volgt een videocollege over innovatie-adoptie.
  3. We sluiten af met acht vragen over sociale innovatie in uw eigen werkomgeving (zie vraag 2 tot en met 10 van uw Persoonlijke Antwoordformulier, blz. 6-11).

Bij module 1 heeft u uw Persoonlijke Antwoordformulier op in een bestandmap op uw eigen computer opgeslagen. Dit formulier kunt u ook gebruiken voor het beantwoorden van de vragen voor Module 2. Ga naar vraag 1 van module 2 (blz. 6) van uw Persoonlijke Antwoordformulier.

Videocollege

Dit videocollege is wederom een vraaggesprek tussen Peter Oeij en Wouter van der Torre, beiden zijn onderzoeker bij TNO.

Hier kunt u de tekst van het videocollege over innovatie-adoptie (Tekst 4) rustig nalezen. Bij het tabblad ‘Verder lezen’ staat informatie over het Innovatie-adoptiemodel (Tekst 5). De teksten zijn uitgebreider met meer voorbeelden.

Ga terug naar vraag 2 tot 10 van module 2 (blz. 6-11) van uw Persoonlijke Antwoordformulier. 

Terug naar hoofdpagina mooc | Module 1 | Verder lezen