Cross Chain Collaboration Center (4C)

Nauwe samenwerking logistieke arbeidsmarkt in Limburg

4 februari 2014

 

Het bedrijfsleven, onderwijs en diverse andere organisaties in Limburg hebben recent hun krachten op het gebied van vraag en aanbod van logistiek personeel gebundeld. Om de instroom en doorstroom op de arbeidsmarkt te bevorderen, de HRM-deskundigheid te optimaliseren en het imago van de sector te versterken, is in december de stichting Sector Servicepunt Logistiek opgericht waarin de logistieke branche in Limburg nauw samenwerkt.

 

Door één centraal Limburgs loket in te richten en acties op elkaar af te stemmen, willen de partners door middel van het Servicepunt Logistiek vraag naar en aanbod van logistiek personeel nu en in de toekomst vloeiend op elkaar aan laten sluiten. Dit sluit aan bij het arbeidsmarktbeleid en de daaruit voortvloeiende Human Capital Agenda Logistiek van de provincie Limburg. In de dienstverlening van het centrale loket met korte lijnen naar het bedrijfsleven en toeleverende partijen in de arbeidsmarkt, is de vraag van werkgevers leidend. De betrokkenheid van het bedrijfsleven komt mede tot uitdrukking door het voorzitterschap van Jack Beurskens van Beurskens Allround Cargo in Tegelen en Jean L’Ortye van L’Ortye in Hoensbroek. Naast het bedrijfsleven wordt het Servicepunt Logistiek ondersteund door onderwijspartners (middelbaar en hoger onderwijs), TLN, VTL, EVO, UWV, Innovatiecentrum Greenport Venlo en de Limburgse gemeenten Venlo, Venray en Sittard-Geleen.

 

Onder de noemer ‘Love Logistics’ zal het Sector Servicepunt Logistiek de komende twee jaar diverse activiteiten uitvoeren. Zo wordt gewerkt aan een programma voor strategisch personeelsmanagement in het mkb en wordt een verkenning rond een doorlopende leerlijn logistiek uitgevoerd. Tevens is er de wens een regionale cv- en vacaturebank voor de Limburgse logistiek op te zetten om mensen van werk naar werk in de sector te begeleiden. Voor primair en voortgezet onderwijs gaat het servicepunt bedrijfsbezoeken en schoolpresentaties organiseren. In februari staan de eerste gastlessen gepland bij het Raayland College in Venray en in maart/ april worden de eerste bedrijfsbezoeken georganiseerd.

 

Het Sector Servicepunt Logistiek wordt ondersteund door een financiële bijdrage van de provincie Limburg, European Logistics Center Limburg (ELC Limburg) en de Kamer van Koophandel Limburg.

 

Voor meer informatie of deelname aan het Servicepunt Logistiek kijk op www.servicepuntlogistiek.nl of neem contact op met het Servicepunt Logistiek (e-mail ssplogistiek@gmail.com /tel. 06 52891680). 

Geef de eerste reactie