Supply Chain Management

Nederland beste transportland van Europa

 

Vorige week heeft de Europese commissie het eerste EU Transport Scoreboard gepubliceerd. Het vergelijkt prestaties van lidstaten in 22 transport gerelateerde categorieën. Nederland voert de lijst aan met top 5 scores in 11 categorieën, gevolgd door Duitsland, Zweden, Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

 

Nederland scoort het hoogste op het gebied van havenkwaliteit en op het gebied van infrastructuur voor luchttransport. Nederland en Denemarken zijn bovendien de enige landen zonder een vermelding bij slechte scores in andere categorieën. Categorieën waarnaar gekeken werd voor de samenstelling van het lijstwerk zijn onder andere infrastructuur, veiligheid, overtredingen, innovatie en milieu.

 

Doel van het EU Transport Scoreboard is om jaarlijks inzicht te geven in de verschillende prestaties van lidstaten. Het identificeert tekortkomingen en helpt lidstaten om prioriteiten te stellen voor investeringen en nieuw beleid. Het EU Transport Scoreboard wordt opgesteld door data uit verschillende bronnen zoals Eurostat, het European Environment Agency, de World Bank en de OECD te combineren.

 

 

(Bron: www.ec.europa.eu/transport)

Geef de eerste reactie