Human Capital

New Venture en de Top Sector Logistiek gaan zich gezamenlijk inzetten om starters een succesvolle start te geven

New Venture is verreweg het grootste en meest succesvolle initiatief welke starters helpt bij het schrijven van hun businessplan en bij het vinden van de weg naar de markt en financiers. Per jaar helpt New Venture 400 à 500 starters, middels een strak systematiek, met het doordenken en degelijk positioneren van hun ideeën en hun plan. Dit doen wij deels online en deels in actief contact middels workshops, het bieden van coaches en de mogelijkheid vragen te stellen aan specialistische consultants. Bij New Venture zijn ruim 300 vrijwilligers betrokken. Na 16 jaar New Venture zijn meer dan 6.000 bedrijven gestart die inmiddels meer dan 10.000 medewerkers in dienst hebben.

De Topsector Logistiek wil naast haar beleid gericht op grote en MKB bedrijven zich juist ook gaan richten op innovatie en starters welke bijdragen aan de kansen van morgen van deze sector. Daarbij is deze samenwerking een ideale mogelijkheid om dit een boost te geven.

Wij vragen u of u in uw omgeving (oud) studenten wil attenderen op deze mogelijkheid om mee te doen met New Venture. U kunt ze er van overtuigen dat dit een unieke mogelijkheid is om hun start een betere kans te geven. Als aardige onderbouwing kunt u hen zeggen dat vele financiers stellen dat ze een businessplan van New Venture altijd lezen in de brei van ingestuurde plannen.

In het New Venture traject zal een aparte unieke bijeenkomst worden georganiseerd voor de deelnemers uit de Logistieke sector waar met name de structuur, werkwijze, voorwaarden, gebruiken en regels van de Logistieke sector uiteen gezet worden. Specifieke kennis daarvan is noodzakelijk voor een starter maar wordt zelden aan starters toegelicht.

Bovendien reikt New Venture ieder jaar de Onderwijsprijs uit aan de onderwijsinstelling die de meest kwalitatieve deelnemers heeft voortgebracht. Afgelopen jaar ging TU Delft er met de prijs vandoor en we zien graag nieuwe onderwijsinstellingen die de competitie met hen aangaan.

Studenten/starters die mee willen doen kunnen vanaf 24 november instromen in ronde 2. Ze kunnen dan een coach krijgen en deelnemen aan alle workshops. Inschrijven kan via de website van New Venture. Wij vragen u of het mogelijk is om op korte termijn uw (oud)studenten te activeren om zich in te schrijven voor deelname aan New Venture. Wij kunnen u hierbij ook helpen middels het geven van een presentatie of workshop voor uw studenten. Neem hiervoor contact op met Tanne via tanne@newventure.nl.

Om een goede indruk van New Venture te krijgen zijn u en uw starters welkom bij de prijsuitreiking van de eerste ronde op 20 november van 16.00 tot 20.00 in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer (Bleiswijkse weg 37). Voor meer informatie over de prijsuitreiking en gratis tickets klik op deze link.

Voor meer informatie over de New Venture kunt u contact opnemen met Emilie Bronsing (projectleider) / 020-4703799 of Floris Croon (Voorzitter Bestuur) / 06-55196504.

Geef de eerste reactie