Cross Chain Collaboration Center (4C)

MKB verladers aan zet in logistieke innovatie

 

MKB handel- en productiebedrijven (verladers) hebben vaak nog een mooie logistieke slag te slaan. Vooral kleinere MKB verladers hebben vaak niet de juiste kennis, aandacht of middelen om te profiteren van de innovatieslagen die gemaakt worden in de logistiek. Dinalog, Mazars en Fluas hebben met het SMILE project de handen ineen geslagen om met een doelgerichte aanpak verladers te verleiden om hun supply chain onder de loep te laten nemen en te verbeteren.

 

Kleine projecten, maximaal rendement
In het SMILE project kunnen verladers met een cofinanciering van Dinalog (tot 50%) voordelig advies inwinnen. Fluas gaat in samenwerking met verschillende projectpartners de bedrijven begeleiden in het verbetertraject. In een A4 wordt de strekking van het project helder gemaakt en een adviesrapport met quick wins moet het resultaat zijn. Na afloop van het project wordt er een case gemaakt en gepubliceerd. Aan het eind van het SMILE project zullen alle cases gebundeld worden in een eindverslag.

 

Innovatie bij verladers
Het project SMILE (Small & Medium sized Innovative Learning Enterprises) heeft niet alleen de focus op het verkleinen van de kloof tussen wetenschap en bedrijfsleven, maar juist ook op het verkleinen van de kloof tussen de logistieke sector en het verladende bedrijfsleven. Alleen al de ontsluiting van bestaande mogelijkheden naar MKB verladers kan veel efficiency teweeg brengen. Doel van het SMILE project is om binnen korte tijd (looptijd oktober 2014 – april 2015) zo’n 20 cases op te pakken. Deze cases worden gebundeld en kunnen andere verladers inspireren om een slag te slaan in logistieke innovatie.

 

Meer weten over dit project? neemt u contact op met Coen de Lange

Geef de eerste reactie