Nieuwe modellen voor het slim combineren van vrachtvervoer en personenvervoer

Cargo Hitching is het fenomeen waarbij bestaand personenvervoer, denk aan het passagiersvliegtuig, maar ook de bus, veerboot of trein ingezet wordt voor vervoer van vracht en pakketten. De vracht kan als het ware meeliften op het personenvervoer. In dit project wordt personen- en vrachtvervoer gecombineerd op korte afstanden, bijvoorbeeld buiten de spits in het OV. Door de combinatie van persoenen en vracht worden transportmiddelen beter en efficiënter benut, om daarmee de infrastructuur te ontlasten en CO2-uitstoot terug te brengen.

In het project Cargo Hitching is door de wetenschappers een nieuwe denklijn in de transportwereld verkent. Inspiratie om te komen tot nieuwe vormen van samenwerking dus. Dit heeft geleid tot verschillende modellen voor het slim combineren van vrachtvervoer en personenvervoer. Een eerste pilot wordt uitgevoerd in de provincie Gelderland, waar de bus- en regiotaxiverbindingen richting Millingen aan de Rijn buiten de spits ook ingezet worden voor het vervoeren van pakketjes. Naar een afhaalpunt in het dorp.

Wanneer u meer wilt weten over de resultaten van de pilot of u zich wilt laten inspireren door de ideeën van de wetenschapper, neemt u contact op met een van de contactpersonen.

Lees hieronder het volledige magazine

Download hier het magazine.

Meer over het project

Terug naar stap 1 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie