Internationale samenwerking

Nieuwe call for Proposals: agro-, groene en (haven)stedelijke logistiek

De wereldbank opent in februari een call for proposals met betrekking tot agro-, groene en (haven)stedelijke logistiek (MDTF-SL). Duurzame logistiek is een belangrijke voorwaarde voor ontwikkelingslanden om mee te doen in de wereldwijde economie. Om dit te stimuleren zoekt de wereldbank de samenwerking op in deze call met wetenschap, overheid en de private sector.

Thema’s:

Het MDTF-SL wil studies financieren die oplossingen, methodes en innovatieve ideeën opleveren, die ten bate komen van landen met lage en middel hoge inkomens op drie strategische thema’s in duurzame logistiek:

1. Agrologistiek: toename van supply chain efficiency om voedselverliezen te verminderen, en de traceerbaarheid en winstgevendheid van agriculturele producten te verbeteren.
2. Groene logistiekesupply chains: het ontwikkelen van corridors, en het verbeteren van logistieke diensten om de CO2-afdruk gerelateerd aan de levering van goederen te minimaliseren.
3. (Haven)stedelijke logistiek: het verbeteren van retail distributie van goederen ter vermindering van stedelijke congestie en het verbeteren van de duurzaamheid en operatie van havensteden.

Voorwaarden:

De voorstellen moeten duidelijk aan minstens één of meer van de bovenstaande uitdagingen en beoogde resultaten gekoppeld zijn. Niet meer dan twee projecten per land zullen worden goedgekeurd; Uitzonderlijke projecten kunnen maximaal financiering ontvangen van $300.000,-.

Beoordeling:

De projecten worden gescoord op de volgende criteria;

a. Elk ingediend voorstel moet door de overheid van hun respectieve land worden bekrachtigd en ondersteund.
b. Herhaalbaarheid; ontwikkelen van methodologie en instrumenten die in andere landen kunnen worden gerepliceerd.
c. Voorstellen met aanvullende financiering krijgen ook extra punten in de eindscore.

Deze call staat open tot en met vrijdag 10 april. Meer informatie kunt u vinden op de website van de wereldbank.

U kunt ook contact opnemen met Liesbeth Staps van Dinalog

External applicants have until 8 May 2015 to submit project proposals. Eligible recipients should be research or academic institutions with demonstrated experience in the area of logistics and should have carried activities of a similar nature in the past years.

> Download landenlijst
> Download presentatie

Geef de eerste reactie