KIEM Logistiek 2025 is een nieuwe regeling met als doel logistieke innovaties te ontwikkelen die oplossingen bieden voor de maatschappelijke uitdagingen.
Innovatie in de logistiek is belangrijker dan ooit voor het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals de energiecrisis en het vergroten van het Nederlandse verdienvermogen. Vandaag, 11 maart 2025, is een nieuwe KIEM-regeling geopend; deze richt zich hierop. Het doel van deze regeling is logistieke innovaties te ontwikkelen die oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen.
Doel KIEM Logistiek
Het doel van KIEM Logistiek is het (verkennend) onderzoeken van nieuwe vragen uit de praktijk van de logistiek. De onderzoeksactiviteiten worden uitgevoerd door een netwerk van kennisinstellingen en praktijkpartners. Regieorgaan SIA stimuleert zowel netwerkvorming als het verkennen van praktijkvragen met KIEM Logistiek. Deze vragen zijn kiemen voor vervolgprojecten en/of innovaties.
Thematisch kader
Een Aanvraag past binnen KIEM Logistiek als deze valt onder een van de 5 uitdagingen uit de Nationale Kennisagenda Logistiek. TKI Dialog ontwikkelde de Kennisagenda Logistiek. De uitdagingen uit deze kennisagenda zijn:
- Circulaire economie
- Energietransitie en reduceren van schadelijke uitstoot
- Veerkracht en verstoringen
- Bevolkingsgroei en demografische ontwikkeling
- Maatschappelijk verdienvermogen en brede welvaart
Voor de innovaties die worden voorgesteld binnen KIEM Logistiek moet duidelijk zijn dat ze worden toegepast in een logistieke context en/of in samenwerking met de logistieke beroepspraktijk worden gerealiseerd.
De Nationale Kennisagenda Logistiek is ontwikkeld door TKI Dinalog in samenwerking met het Topteam Logistiek en andere vertegenwoordigers van kennisinstellingen, bedrijven en overheid.
Meer weten over de regeling? Kijk hier.