Duurzaamheid

Zet nu de eerste circulaire stappen in de zorglogistiek

Nederland volledig circulair in 2050. Dat is de ambitie van de Rijksoverheid. Nog ver weg, maar de transitie van een lineaire naar een meer circulaire economie is al ingezet. Wat dit betekent voor organisaties in de zorg, maken TKI Dinalog en CIRCO heel concreet. Ontdek het op vrijdag 6 december in Nieuwegein tijdens de demonstratie van de CIRCO Business Design Track voor zorglogistiek.

Het is nu al mogelijk om in uw logistieke proces te kijken waar hergebruik mogelijk is. Materialen of producten die u als afval beschouwt hebben mogelijk een hogere waarde dan u denkt. Of misschien kunt u uw retourproces nog beter organiseren, zodat er minder waarde verloren gaat.

Maak kennis tijdens de demonstratie
Bent u een zorginstelling, leverancier, logistiek dienstverlener of producent van medische producten en hulpmiddelen, dan kunt u meedoen met de CIRCO Business Design Track voor de zorgsector. Dit is een driedaagse workshopreeks (verspreid over twee maanden) waarin we met u realistische kansen identificeren in de circulaire economie. Meer dan 500 bedrijven gingen u al voor. Tijdens de demonstratie op 6 december van 10 tot 12 uur in Restaurant Hajé Nieuwegein kunt u kennismaken met de CIRCO Business Design Track. We nodigen hiervoor ook de volgende zorgaanbieders uit: UMC Utrecht, Radboud UMC, UMC Groningen, Tergooi, Rijnstate, Meander MC, Deventer Ziekenhuis, Reinier de Graaf, Nederlands Kanker instituut.

Klik hier om aan te melden.

Concreet plan tegen verspilling
Binnen het zorgdomein bestaan veel logistieke stromen van waardevolle materialen en producten. Van hoogwaardige producten als scootmobiels, bedden en catscanners tot consumables als injectienaalden en reageerbuisjes. Al deze producten hebben waarde die op verschillende plekken in de keten wordt verspild. Na deelname aan de CIRCO Business Design Track heeft u een concreet plan in handen waarmee u in staat bent een deel van deze waarde te behouden.

Wat vragen we van u?
Als u meedoet met de CIRCO Business Design Track, dan vragen we om deelname van 2 medewerkers uit verschillende disciplines gedurende 3 dagen in januari / februari 2020. De wisselwerking tussen de twee disciplines levert veel toegevoegde waarde op gedurende het proces. In plaats van € 2000 betaalt u slechts € 500 voor deelname aan de track. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

Meer Business Design Tracks
De Business Design Track voor de zorglogistiek is de eerste in een serie van drie die CIRCO en TKI Dinalog samen organiseren. Volgende Business Design Tracks in 2020 richten zich op de bouwlogistiek en de maakindustrie.

Meer informatie? 
Klik hier voor de brochure en mocht u vragen hebben of zich willen inschrijven neem dan contact op met Bas van Bree van TKI Dinalog via bree@dinalog.nl of 06-41173072.

Geef de eerste reactie