Duurzaamheid

TKI Dinalog bereid je voor op de logistiek van de toekomst tijdens Topsector Logistiek Festival

Beleef de kracht van logistiek!

De wereld verandert snel. Ook in de logistiek moeten we ons aanpassen en is de verduurzamingsopgave groot. Vragen als; zijn onze supply chains wel veerkrachtig genoeg, werken we voldoende samen voor het multimodale transport van de toekomst en hoe krijgen we de keten in beweging voor verduurzaming en innovatie, zijn aan de orde van de dag. Antwoorden zijn niet altijd eenvoudig of snel te geven.

Op 11 september 2023 organiseren Topsector Logistiek en TKI Dinalog het Topsector Logistiek Festival in het Feyenoord Stadion in Rotterdam. Tijdens dit festival biedt de Topsector Logistiek nieuwe inzichten, innovatieve oplossingen, bruikbare tools en mogelijke antwoorden. Daarbij staan de thema’s energietransitie, veerkracht en voorspelbaarheid, mens, maatschappij en logistiek, steden en ruimte, digitalisering en circulaire logistiek centraal.

Het festival is dé plek voor bijzondere interacties, ervaringen uit te wisselen en om kennis op te doen waar je de volgende dag direct mee aan de slag kunt in je bedrijf. Het Topsector Logistiek Festival neemt je, in een vol, interactief en inspirerend middagprogramma, mee langs verschillende innovaties en ontwikkelingen in de logistieke sector. Informatie en inspiratie waar iedereen met een logistieke uitdaging rondom verduurzaming, wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen vooruit kan.

Uitdagingen van vandaag en morgen
Tijdens deze middag laten Topsector Logistiek en TKI Dinalog zien welke mogelijkheden er zijn om vandaag mee te starten, wat de uitdagingen voor de toekomst zijn en welke oplossingen daarvoor ontwikkeld worden.

Denk aan tools om CO2 uitstoot te meten en toe te wijzen, om straks te kunnen voldoen aan de nieuwe CSRD wetgeving. Ook staat kennis delen en ontwikkelen centraal. Welke vaardigheden en zijn nodig om mee te groeien met technologische ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie? Hoe kan de binnenvaart verduurzamen en gaan we tegelijkertijd om met de laagwater problematiek? En hoe werkt het steeds verder digitaliseren van processen in de keten?

Al deze onderwerpen en meer komen deze middag aan bod in de verschillende break-out sessies. Tegelijkertijd kunnen de bezoekers de nieuwste innovaties bewonderen en zelf ervaringen opdoen met ontwikkelde games op het festivalplein.

De dagvoorzitter van het festival is Joost Hoebink.

“Ik ga met veel plezier weer aan de slag voor de Topsector Logistiek. De sector heeft de sleutel in handen om ons land klaar te stomen voor de toekomst”.

Programma
11.30 – 13.00 uur Inloop met lunch festivalplein
13.00 – 14.00 uur Plenair programma met Joost Hoebink als dagvoorzitter en Ayce Szapora als keynote
14.15 – 15.15 uur Break-out sessie ronde 1
15.15 – 15.45 uur Pauze op het festivalplein
15.45 – 16.45 uur Break-out sessie ronde 2
17.00 – 18.00 uur Borrel op festivalplein

TKI Dinalog verzorgd een aantal sessies:
– Grondstoffenschaarste als vliegwiel voor strategische autonomie en circulariteit
– In het laag vaarwater – multimodal resillience
– ChatGPT: Het succes van kunstmatige intelligentie in de logistiek
– Logistics for Healthy Healthcare: aan de slag met challenges in de leefomgeving en zorg
– 100% circulair in 2050: Wil je weten wat je nu al kunt doen?
– Elektrisch vervoer: meer dan aanschaf, een blik op de toekomst van zero emissie vrachtwagens
– Zero emissie op de bouwplaats: feit of fictie?
– Duurzame binnenvaart in een stroomversnelling

Wil je meer informatie? Klik dan hier.

Geef de eerste reactie