Dinalog Amsterdam

Programma manager

Margreet Sools (sools@dinalog.nl)

Dinalogamsterdam.nl is het online platform voor samenwerking en innovatie in de logistiek in de Metropoolregio Amsterdam (MRA). De community is er vóór en door ondernemers, hun medewerkers, kennisinstellingen, overheden en organisaties in de MRA. Dinalogamsterdam.nl bevat nieuws, blogs, oproepen, discussie, een agenda en links naar onderzoeken. De site heeft een informerende functie, maar is er ook om te inspireren en leden met elkaar van gedachten te laten wisselen over innovatie en groei van de sector. De achterliggende gedachte: de logistiek komt verder door samen te denken en samen te doen.

Dinalogamsterdam.nl sluit aan bij de ambitie van de Amsterdam Economic Board. De logistiek in de MRA is mede dankzij de drie ports – Haven Amsterdam, Schiphol en Greenport Aalsmeer – én dataport AMS-IX een economisch zwaargewicht. Om zich (inter)nationaal blijvend te onderscheiden wil de MRA een full service hub zijn met naadloze verbindingen voor een snelle in-, uit- en doorvoer van goederen. Binnen het programma Smart Logistics Amsterdam wordt aan deze ambities gewerkt.

Dinalog Amsterdam heeft ook een fysieke vestiging op Schiphol, welke gebruikt wordt als ontmoetingsplek voor bijeenkomsten en projecten uit de regio. Vanaf november 2015 is op deze plaats ook de Smart Logistics Hub gevestigd.

Dinalog Amsterdam is een initiatief van o.a. Dinalog, Kamer van Koophandel Amsterdam, SADC, Schiphol Group, Havenbedrijf Amsterdam, FloraHolland, Hogeschool van Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer en ACN.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vivianne Blommers of bezoek de website.

Facts & Figures

> meer dan 1000 leden
> 400 aangesloten organisaties


Startdatum: 31 dec 2011
Einddatum: 30 dec 2014