Logistics & Fintech

Programma manager

Liesbeth Brugemann (brugemann@dinalog.nl)

Dinalog en Holland FinTech werken aan innovatie in een ambitieus programma. Samen met meerdere partijen richten we ons op het uitwisselen van kennis en zijn we op zoek naar samenwerking binnen de gehele logistieke keten. Het fintech ecosysteem is hierbij intensief bij betrokken, mede mogelijk gemaakt door het ministerie van economische zaken.

Het Nederlandse Handel & Logistieke Innovatie Programma heeft als doel om duurzame, collectieve oplossingen te creëren die bijdragen aan de continue ontwikkeling en toepassing van fintech in de logistiek.

Het ontwikkelde innovatie programma bestaat uit verschillende soorten activiteiten om kennisuitwisseling te bevorderen, interesse in het thema te verhogen en om samenwerking te creëren tussen fintech en logistiek.

Waarom dit programma? 

  • Omdat de wereld in hoog tempo verandert als gevolg van de toename in het gebruik van technologie. Maar ook als gevolg van veranderend consumentengedrag, ontwikkelingen in wet- en regelgeving en nog veel meer dergelijke ontwikkelingen.
  • In alle industrieën is een toename van concurrentie te zien als gevolg van innovatie die steeds sneller gaat. Voor de logistieke sector is het de verwachting dat dit de volgende industrie is waarin dit zal gaan gebeuren.
  • The logistiek is van enorm economisch belang voor Nederland. Jaarlijks wordt ca € 55 miljard in deze markt omgezet en werken er meer dan 800,000 mensen in the sector. Nederland wil behoren tot de beste logistieke sectoren van de wereld in 2020.