SoCool@EU

Programma manager

Liesbeth Brugemann (brugemann@dinalog.nl)

SoCool @ EU (Sustainable Organisation between Clusters of Optimised Logistics @ Europe) is gericht op het creëren van een open Europese platform van excellence op het gebied van supply chain management en logistiek voor hubs en gateways. Na oprichting zal het platform ook open zijn voor deelname van andere regionale clusters met een logistiek en transport achtergrond.
Het doel is om in heel Europa samen te werken en ervaringen uit te wisselen voor het verhogen van de duurzaamheid en het concurrentievermogen van de logistieke dienstverlening en intermodaal vervoer mogelijk te maken.

Operationele doelstellingen:
• Bevordering van transnationale samenwerking tussen onderzoeksgedreven clusters evenals kennisuitwisseling tussen de regionale actoren.
• Het ontwikkelen en implementeren van gezamenlijke actieplannen op Europees niveau om het concurrentievermogen regionale economische verhogen.
• Ondersteuning van de internationalisering van de regionale onderzoeksgedreven clusters.
• Mentoring regio’s met een minder ontwikkeld onderzoeksprofiel.

Dit 3-jarig project, gefinancierd door het Regions of Knowledge initiative (FP7-REGIONS-2011-1) of the 7th Framework Programme of the European Commission, heeft een totale begroting van ongeveer 2,5 miljoen euro.

Facts & Figures

5 Europese clusters
256 deelnemers slotevent


Startdatum: 31 dec 2011
Einddatum: 30 dec 2014