Weastflows

Efficiënt en duurzaam goederenvervoer is essentieel voor een positieve economische, sociale en milieubijdrage aan de samenleving en het bedrijfsleven.

Het project ‘Weastflows’ erkent het belang van de ontwikkeling van een efficiënt goederenvervoernetwerk binnen noordwest Europa en richt zich op het gebruik van ICT-technologieën om de bevoorradingsketen te stroomlijnen.
Het project is dan ook gericht op het stimuleren van de overstap naar duurzaam goederenvervoer dat bereikbaarheidsproblemen oplost en tegelijkertijd het de milieu- en omgevingsimpact van goederenvervoer verlaagt.

Dit project, waarmee €9 miljoen euro gemoeid is, wordt gedeeltelijk gefinancierd door het Interreg IVB NWE-programma, waarbij 22 partners en 19 observatoren betrokken zijn uit landen als Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en China.
Ondersteund door het European Regional Development Fund (ERDF) dat zich richt op het stimuleren van een overgang naar duurzamer goederenvervoer in de regio NWE.

Facts & Figures

  • 22 partners
  • 19 observatoren
  • 7 Countries

Startdatum: 31 dec 2010
Einddatum: 30 dec 2012

Downloads