WINN

Het WINN-project is een stap voorwaarts om de samenwerking en de consensus van de verschillende stakeholders in de sector goederenvervoer en logistiek te verhogen zodat onderzoek en innovatie in EU-verband te definiren en te implementeren.
Het WINN project zal een kader schetsen voor een brede samenwerking en een open netwerk dat toegankelijk is voor alle (substantile) logistieke clusters, netwerken en bedrijven die actief zijn op Europees niveau. Het vormen van het Europese Technology Platform (ETP) Logistics is hiervoor de basis.
De ETP-logistics zal worden geleid door de industrie en WINN is het gereedschap om ETP ontwikkelingen en cordinatie-initiatieven te ondersteunen. De ETP Logistics zal het discussieforum zijn van zowel de industrie en de overheid, waar gemeenschappelijke financile en zakelijke plannen en eventueel wetgevende acties om het onderzoek te ondersteunen overeengekomen kan worden.

Het strategische doel van WINN is een samenwerkingskader te bouwen tussen reeds bestaande netwerken in goederenlogistiek die actief zijn in verschillende gebieden en in verschillende geografische niveaus.

ALICE
ALICE, het ETP logistics platform werd officieel gelanceerd in Brussel, in juni 2013. De ETP (ALICE) erkenning is een mijlpaal voor innovatie in duurzame logistiek op Europees niveau. WINN is een 30 maanden Europees project mede gefinancierd door het 7e Kaderprogramma van de Europese Commissie.

www.etp-logistics.eu

Facts & Figures

  • oprichting ETP logistics
  • 62 leden
  • 5 werkgroepen

Startdatum: 30 sep 2012
Einddatum: 31 mrt 2015