Registratie geopend: Innovatieconferentie Logistiek op 5 april

Op 5 april 2022 organiseren TKI Dinalog, de Topsector Logistiek en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een innovatieconferentie met de titel ‘Onderzoeksresultaten in de schijnwerpers’. De innovatieconferentie richt zich op de onderzoeks- en innovatiegemeenschap van de Topsector Logistiek en heeft als doel om deze community samen te brengen, de resultaten uit zes jaar wetenschappelijk onderzoek naar complexe logistieke vraagstukken een podium te geven en kennis met elkaar te delen.

Bent u betrokken of geïnteresseerd in de onderzoeksprogrammering van NWO en TKI Dinalog? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze bijzondere middag. Registratie is vanaf nu mogelijk.

Direct aanmelden via het digitale platform van de conferentie

In de afgelopen zes jaar is een groot aantal projecten afgerond in het kader van het onderzoeksprogramma van de Topsector Logistiek. Hoog tijd dus om samen te komen en de resultaten en toepassingen van deze projecten te delen. Tijdens de Innovatieconferentie Logistiek ontmoet u uw logistieke collega’s uit de onderzoeksgemeenschap, het bedrijfsleven en de overheid. Op het digitale platform van de innovatieconferentie vindt u meer informatie over de verschillende onderdelen van deze conferentie. Vergeet niet om u via het platform aan te melden voor dit evenement.

Datum: dinsdag 5 april 2022
Tijd: 12:00u – 17:15u
Locatie: Spoorwegmuseum, Utrecht / fysiek
Kosten: Deelname aan de conferentie is gratis, registratie is verplicht. Er is een beperkt aantal plaatsen dus wees er snel bij.

Direct aanmelden via het digitale platform van de conferentie

Over het programma

De ‘Innovatieconferentie logistiek: onderzoeksresultaten in de schijnwerpers’ zet in op een interactieve bijeenkomst met alle ruimte voor kennisdeling, interactie en netwerkvorming met een centrale plek voor de resultaten uit zes jaar wetenschappelijk onderzoek. Ter aftrap zal een interactieve en informele werklunch die worden gecombineerd met plenaire keynotes onder leiding van dagvoorzitter Joost Hoebink. Vervolgens staan er in twee rondes maar liefst veertien (2 x 7) deelsessie geprogrammeerd met thematische onderwerpen variërend van ICT-infrastructuur in de logistiek, circulariteit in supply chains tot het ontwikkelen van logistieke competenties. In de deelsessies komen verschillende onderzoeksprojecten aan bod in werkvormen zoals interactieve masterclasses, werkateliers en debatateliers. In het derde en laatste deel van de conferentie geven drie razende reporters een korte terugkoppeling van de deelsessies. Hierna wordt het podium gegeven aan scheidend wetenschappelijk directeur TKI Dinalog Albert Veenstra, die samen met dagvoorzitter Joost Hoebink zal optreden in een College Tour setting. Bekijk het programma en deelsessies in detail via het digitale platform van de innovatieconferentie.

Over NWO en de topsector Logistiek

De logistieke sector is van groot economisch belang voor Nederland en draagt maximaal bij aan de positie van vele sectoren in Nederland en hun internationale concurrentiepositie. Tegelijkertijd verandert de wereld om ons heen; technologische ontwikkelingen, demografische verschuivingen, mondiale economische transities, duurzaamheidsvraagstukken. De logistieke sector blijft innoveren om haar koppositie te behouden. NWO en TKI Dinalog zetten zich samen met de Topsector Logistiek, overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen in op de financiering van onderzoeksprojecten en toepassingsprojecten die hieraan bijdragen.

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap en is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO investeert jaarlijks bijna 1 miljard euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek gericht op maatschappelijke uitdagingen en in onderzoeksinfrastructuur.

TKI Dinalog is het topconsortium voor kennis en innovatie waarin bedrijven, kennisinstellingen en overheid werken aan het innovatieprogramma van de Topsector Logistiek. TKI Dinalog heeft als doel op structurele wijze stimuleren en realiseren van de privaat-publieke samenwerking op het vlak van onderzoek in de Topsector Logistiek. Dit betreft innovatie door middel van fundamenteel en toegepast onderzoek, de valorisatie en disseminatie van de kennis, ervaringen en resultaten.

Geef de eerste reactie