Supply Chain Management

Remco Overwater, managing director Dinalog, stapt over naar Siemens

Dinalog directeur Dr. Remco Overwater neemt afscheid van het instituut waar hij vanaf de start bij betrokken is geweest. Overwater gaat per 1 juli aan de slag als Head of Sales en Project Execution’ bij Siemens Post, Parcel & Airport Logistics (SPPAL). Hij wordt opgevolgd door Prof. Dr. Albert Veenstra.

Het vertrek van Overwater komt niet helemaal als een verrassing. Als managing director Dinalog was hij mede verantwoordelijk voor de transitie van Dinalog naar TKI Dinalog die in juli aanstaande plaats moet vinden. “De fusie is op een haar na gevild”, zegt Overwater, “ik ga Dinalog zeker missen, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging en ik laat het instituut in goede handen achter”.

Bestuursvoorzitter Willem Heeren: “We begrijpen zijn beslissing. Hij laat het instituut robuust achter, klaar voor de toekomst en toegesneden op het aanpakken van nieuwe ontwikkelingen in de innovatie van de logistieke en supply chain sector”. De taken van Overwater worden overgenomen door de wetenschappelijk directeur, Prof. Dr. Albert Veenstra. “Remco Overwater en ik hebben samen hard gewerkt aan de transitie, en met resultaat. We hebben een mooie en snel groeiende projectportefeuille”, aldus Veenstra. Dinalog speelt samen met NWO en TNO een centrale rol in de Topsector Logistiek, met name bij het vormgeven en uitvoeren van de onderzoekagenda ten behoeve van de innovatie van de logistieke en supply chain sector. Op dit moment lopen er 50 projecten, allemaal op basis van publiek-private samenwerking (PPS constructie). Dinalog driven by open innovation.

Geef de eerste reactie