Duurzaamheid

Robert van der Waal genomineerd voor Logistiek Goeroe 2019

Op zaterdag 12 oktober 2019 is het weer zo ver: het Jaarcongres van Jong Logistiek Nederland (JLN) vindt plaats op Evenementenlocatie KAS in Woerden. Naast workshops, presentaties en een prikkelende paneldiscussie worden de JLN-Awards uitgereikt. Hiervoor is onder andere de voorziter van het TKI bestuur genomineerd. Lees en bekijk hieronder zijn deelname. Stemmen kan tot 10 oktober nog via: https://jonglogistiek.nl/awards/. Andere genomineerden zijn Mieke Damen, Lid van de programmacommissie en betrokken bij de actielijn Human Capital en Dennis Moeke betrokken bij onze innovatie projecten. 

Robert van der Waal: Logistieke innovatie nog prominenter op de agenda krijgen binnen de sector was het doel bij mijn aanstelling als voorzitter van TKI DINALOG. De innovatie kracht van onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en de overheid bundelen om samen het verschil te maken. Hoe mooi is het om daar onderdeel van te zijn!? In het dagelijks leven ben ik Deputy President Logistics Europe bij Samsung SDS. Ook in die functie heb ik de afgelopen jaren het voortouw genomen om een aantal innovatieve oplossingen te implementeren in meerdere Europese dc’s binnen mijn verantwoordingsgebied. Van Augmented Reality in een warehouse omgeving, slimme stapel software voor mixed pallets tot mijn meest recente project, het toepassen van blockchain technologie ten behoeve van papierloos internationaal transport. Ik zie innovatie als integraal onderdeel van mijn dagelijkse aansturing en hoop dat enthousiasme en de energie over te brengen op mijn omgeving.

Ik geloof in het principe dat je te allen tijde je “rookie” mentaliteit moet stimuleren door voortdurend nieuwsgierig te zijn en niet bang moet zijn om te leren van de mensen om je heen en de ervaringen die je op doet. Leren overwint kennis! Sinds enige jaren ben ik ook voorzitter van de ‘industrie commissie’ die de faculteit Logistiek van de Breda University of Applied Science adviseert over het curriculum en de huidige en toekomstige logistieke thema’s. Met van origine een blik gericht op de toekomst, passen beide voorzitters rollen mij als gegoten.

Als finalist logistiek manager van het jaar 2012 weet ik wat het is om genomineerd te zijn voor een logistieke prijs. Ik ben dankbaar om genomineerd te worden door een club van vakgenoten met nog een mooie logistieke toekomst voor zich. Voor iemand die vooral vooruit kijkt een enorme eer.

Geef de eerste reactie