Ronald Paul nieuw lid TKI Bestuur

Ronald Paul volgt Bart Schoonderwoerd op per 1 januari 2020 als nieuw lid van het TKI (Topconsortia voor Kennis en Innovatie) Bestuur. Bart Schoonderwoerd vervulde de functie als bestuurslid sinds april 2013.

Vanaf 2012 is Ronald Paul COO bij het Havenbedrijf Rotterdam N.V. Sinds 1985 is hij werkzaam bij het Havenbedrijf Rotterdam waar hij van 2004 tot en met 2012 de functie van directeur Projectorganisatie Maasvlakte 2 heeft bekleed.

Daarvoor heeft hij zich bij de Commerciële Directie van het Havenbedrijf als verantwoordelijk manager beziggehouden met gronduitgifte, vastgoed, contractbeheer en zeehavengeldbeleid. Hij heeft een brede ervaring in proces- en projectmanagement van complexe grote infraprojecten.

In 2010 is hij verkozen tot ‘Havenman van het jaar’. Hij ontving deze onderscheiding van de organisatie van onafhankelijke havenjournalisten, de ‘Kyoto Persclub’, in verband met zijn prestaties in en voor de Rotterdamse haven.

Hij studeerde Weg- en Waterbouwkunde en diverse opleidingen in Hogere Bedrijfsleiding en Financieel Economische Besturing, Nyenrode New Board Program en het Executive program bij INSEAD. Daarnaast vervult hij diverse Raad van Toezicht – en Commissariaat functies.

Ronald Paul gaat, samen met de andere bestuursleden, Robert van der Waal, Jannine van Lieshout, Ellen Lastdrager en Ale Smidts, verder werken aan de bijdrage van het TKI Dinalog aan de doelstellingen van de Topsector Logistiek. Daarnaast is hij lid van het Topteam en zal hij optreden als ‘linking pin’ tussen deze twee bestuurlijke organen binnen de Topsector Logistiek om te zien waar deze elkaar nog kunnen versterken en te zorgen voor een goede borging van de uitkomsten van het wetenschappelijk onderzoek richting het MKB.

Wij bedanken Bart Schoonderwoerd voor zijn inzet en betrokkenheid de afgelopen jaren.

Geef de eerste reactie