Datagedreven Logistiek

Samen AI-projecten kick-starten in de logistiek

Logistieke bedrijven zien volop mogelijkheden om met AI en toegepaste datascience, logistieke processen en ketensamenwerking verder te verbeteren. Uit recent afgeronde onderzoek- en samenwerkingsprojecten (ICCOS, ReAL en DALI) blijkt dat bedrijven behoefte hebben aan concrete tools en templates om gericht initiatieven en projecten te starten. Met andere woorden een ‘toolbox en workshops om een AI-project te kickstarten’!

Met support van de Topsector Logistiek en TKI Dinalog werken Sebastian Piest van University of Twente/ Port of Twente, Marcel Wouterse van Deltago, Bas Groot van Logistics Community Brabant en Claartje Eggermont van Breda University of Applied Sciences aan de verdere ontwikkeling van deze toolbox en workshops.  De doelstellingen van deze toolbox en workshops zijn 1) het gericht en versneld kunnen initiëren van initiatieven en projecten, 2) het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en regionale netwerken en 3) het opschalen van ontwikkelde kennis uit onderzoek door middel van praktische tools en templates. De uitkomsten en ervaringen zullen beschikbaar komen voor professionals werkzaam in de logistiek en gelieerd aan de Topsector Logistiek, docenten en studenten van kennisinstellingen, logistiek makelaars van regionale netwerken en adviseurs bij brancheorganisaties.

Op donderdag 8 juni vond de eerste inspirerende bijeenkomst plaats in het Design Lab van University of Twente.  De deelnemers zijn afkomstig van de logistieke bedrijven Vos Transport Group, Combi Terminal Twente B.V., Van Berkel Logistics B.V., Bouwvervoer BV, Raben Group, ID Logistics, NTG Logistics B.V. en IT bedrijven Bullit Digital, Softec Technologies en Squid Software Solutions. Tijdens deze bijeenkomst hebben de deelnemers met het AI-design canvas hun concept een fase verder gebracht. Een waardevolle bijeenkomst waar deelnemers ook nuttige tips en ervaringen uitwisselen waardoor een versnelling in de projecten kan ontstaan.  De volgende bijeenkomsten staan gepland op 22-6 op Breda University of Applied Sciences, 22-09 in de regio Twente en 12-10 in de regio Breda.

Meer informatie: Sebastian Piest j.p.s.piest@utwente.nl of Bas Groot, groot.b@buas.nl

Deze CoP is opgezet in een samenwerking tussen Breda University of Applied Sciences (BUAS), Universiteit Twente (UT), Deltago, Logistics Community Brabant (LCB) en Port of Twente (PoT).

De opstart is gefinancierd vanuit het DALI project binnen LCB. De Topsector Logistiek en TKI Dinalog financiert de ontwikkeling van een toolbox voor AI-projecten.

Geef de eerste reactie