Internationale samenwerking

Samenwerking tussen Startup in Residence en Smart Logistics Hub

Startup in Residence is een innovatieve samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam en startups en start in november dit jaar. De Gemeente Amsterdam nodigt Nederlandse en internationale startups uit om oplossingen te bedenken voor sociale vraagstukken in Amsterdam, gerelateerd aan vier thema’s: Urban Mobility, Vibrant City, Circular Economy and Healthy City. Met het project Startup in Residence investeert de stad in het startup ecosysteem en in lokaal en internationaal talent. De Smart Logistics Hub, dat eveneens dit najaar opent, is partner geworden van dit project. En andersom!

“Amsterdam is een internationale stad die continue in beweging is. Snelle ontwikkelaars in de creatieve en technologische industrieën zijn essentieel voor de economie van de stad. Het is een economie die evolueert en vele mogelijkheden biedt aan alle entrepreneurs, denkers en uitvinders die zich lokaal verbonden voelen, maar internationaal denken,” zegt Kajsa Ollongren, locoburgemeester van Amsterdam en wethouder voor Economische Zaken.

Het Startup in Residence pilot project zal vier maanden draaien, van november 2015 tot maart 2016. In deze periode zullen de geselecteerde startups samenwerken met de Gemeente Amsterdam op vrijwillige basis. De startup krijgt een intensief trainingsprogramma aangeboden, evenals de ondersteuning van professionele coaches of mentoren (entrepreneurs, discipline-specifieke experts, wetenschappers en/of ambtenaren). Indien de oplossingen succesvol blijken, zal de Gemeente Amsterdam in hen investeren en daarmee een significante bijdrage leveren aan de start van de carrière van de startup. Een project als deze is niet eerder gedaan in Europa en is ontwikkeld naar aanleiding van een vergelijkbaar project in San Francisco, Entrepreneurship in Residence. Meer informatie over wie zich hiervoor kan aanmelden (tot 30 september), kan gevonden worden op de website: startupinresidence.com.

Geef de eerste reactie