Cross Chain Collaboration Center (4C)

Samenwerking tussen Teamtrans en Fietskoeriers.nl zorgt voor efficiëntere en duurzamere logistieke routes

Regio– en stadsdistributienetwerk Teamtrans en de lastmile-specialisten van Fietskoeriers.nl koppelen hun logistieke netwerken. Na een geslaagde pilot in Zwolle laat Teamtrans pakketten die in de stad per fiets bezorgd kunnen worden nu door Fietskoeriers.nl uitvoeren. Teamtrans en Fietskoeriers.nl trekken nu landelijk op.

De samenwerking tussen Teamtrans en Fietskoeriers.nl zorgt ervoor dat goederen via efficiëntere en duurzamere routes bezorgd worden. Relatief dure stops voor kleine colli-zendingen in stedelijke gebieden worden geconsolideerd en opgenomen in de routes van de fietskoeriers. Het bezorgen op de fiets draagt hierdoor bij aan een schone en leefbare stad.

Logische samenwerking
‘Wij zijn als netwerk constant op zoek naar efficiëntere oplossingen om de zendingen van onze opdrachtgevers te leveren’, aldus Marcel Wesseling, voorzitter van Teamtrans. ‘Deze samenwerking geeft ons nieuwe logistieke mogelijkheden en draagt bij aan doelen van het Klimaatakkoord.’ ‘Voor ons past deze samenwerking perfect in onze strategie om dé vervoerder van de laatste kilometer te zijn’, zegt operationeel directeur Nick Vreeswijk van Fietskoeriers.nl. ‘Wij zijn dé specialisten van de last mile en we bezorgen bij iedereen. Zo krijg je fossiele voertuigen de stad uit en maak je de stad leefbaarder. En hoe mooi is het dat wij bijdragen aan de duurzame doelen vanuit de overheid en logistieke netwerken als Teamtrans.’

Initiatief uit regio Zwolle
Tielbeke Transport, lid van Teamtrans uit Lemelerveld en Cycloon, lid van Fietskoeriers.nl uit Zwolle, namen het initiatief tot deze groene bezorgoplossing. De afgelopen periode voerden zij een pilot uit in Zwolle waarbij Tielbeke de zendingen bij de vestiging van Cycloon aan de rand van de stad bezorgde. Vervolgens bracht de fietskoerier de zending naar de klant. De pilot tussen Teamtrans en Fietskoeriers.nl is ondersteund door Topsector Logistiek.

Bron: Topsector Logistiek

Geef de eerste reactie