Internationale samenwerking

Samenwerking tussen Zuid-Afrika en Nederland in Asset- en Spare parts management

 

In aanwezigheid van Minister President Mark Rutte tekende Gordian Logistic Experts en het Zuid-Afrikaanse Pragma een Samenwerkingsovereenkomst in spare parts- en assetmanagement. Deze samenwerking moet business, banen en innovatieve oplossingen creëren in Zuid-Afrika, Nederland en daarbuiten. Het brengt de kennis van innovatie in service logistiek en duurzaam assetmanagement bij elkaar.

Technologische systemen en machines zoals electriciteitsnetwerken, machines voor Mijnen en fabrieken zijn essentieel vandaag de dag om mens en bedrijf in de basis te voorzien. Een geoptimaliseerd asset management en spare parts systeem is daarbij een belangrijk ingrediënt.

Het in Zuid-Afrikaanse gevestigde bedrijf, Pragma, is een gerenommeerd wereldspeler en expert in asset management . Gordian Logistics Experts is gevestigd in Nederland en is een expert in spare parts management. Aangezien beide partijen erkennen dat spare parts management een belangrijk ingrediënt is van asset management, kan een synergie propositie worden gebouwd. Door het inschakelen van elkaars sterke punten zijn Pragma en Gordian nu in staat om nog breder te gaan in de markt en tegelijkertijd specialistische oplossingen te bieden.

De samenwerkingsovereenkomst bevat:

  • De oprichting van Gordian Logistics Experts SA ( Pty ) Limited; Pragma zal investeren in een Europese basis ondersteund door Gordian ,gericht op 30-50 extra banen tussen de twee continenten.
  • Gezamenlijke ontwikkeling van software, methodieken en trainingen
  • Gezamenlijk organiseren van marketing evenementen, zoals Business Meets Science seminars over spare parts management in Afrika.

Deze samenwerking wordt ondersteund door TKI Dinalog inzake het innovatieprogramma en buitenlandpromotie van de Topsector Logistiek.

Geef de eerste reactie