Serious game voor complexe synchromodale transportplanning

TNO ontwikkelde samen met ECT, EGS en Danser een serious game over synchromodale transportplanning: SynchroMania. SynchroMania is een spel voor slimme planners, waarin zij het transport moeten verzorgen voor drie lastige klanten. De doelstellingen zijn: op tijd leveren, kosten besparen en een verlaging van de milieubelasting realiseren. Het simpelweg trucken van alle ladingen zit er niet in, er moeten strategische keuzes gemaakt worden tussen verschillende modaliteiten.  De omstandigheden zijn continu wisselend en planners komen voor onverwachte situaties te staan.

De serious game is bedoeld om planners en salesmedewerkers inzicht te geven in de nieuwe manier van werken en hen vertrouwt te maken met het ‘synchromodale denken’, waarin de logistieke dienstverlener afhankelijk van de situatie kiest voor de op dat moment meest geschikte modaliteit.

Bijdrage best practice binnen fase:
Synchromania is een tool voor het trainen van planners in complexe situaties en synchromodaal plannen, waar eisen worden gesteld aan lagere kosten, betrouwbaardere levertijden en lagere milieubelasting.

Het spel maakt zichtbaar waar bepaalde voordelen zich voordoen en hoe de planner hierop kan anticiperen. Het spel helpt bij het introduceren van het ‘synchromodale denken’ aan uw medewerkers en kan gebruikt worden voor trainingsdoeleinden.

SynchroMania is beschikbaar voor inzet op twee manieren:

  • Voor onderwijsinstellingen wordt het spel tegen vergoeding onder een gebruikslicentie aangeboden
  • Voor organisaties wordt het spel aangeboden in de vorm van een workshop of training

Meer informatie? Neem contact op met Layla Lebesque van TNO: layla.lebesque@tno.nl

Terug naar stap 9 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie