Service Logistiek

Service Logistics Summit 2014

Het Service Logistics Forum (SLF) is hét platform in de logistieke sector om de laatste trends en ontwikkelingen in de service logistiek te delen. Het SLF heeft met ondersteuning van Dinalog ook deze keer weer een aansprekend programma neergezet. In het Van der Valk A4 Schiphol Hotel presenteerden op 6 november betrokken marktpartijen en kennisinstellingen hun laatste inzichten in plenaire bijeenkomsten en deelsessies. 

‘Ticket to Control’ was het thema van de dag waarmee de deelnemers een ‘vlucht’ konden maken door de sector. Met een “drone” werd de openingsspeech van Ben Gräve (voorzitter SLF) afgeleverd, waarmee de toon was gezet. De key notes werden verzorgd door Sarah Coulson (IAG Cargo) en Phil Wolfenden (Cisco International). Sarah Coulsn gaf een gedetailleerd inzicht in de operatie die IAG Cargo uitvoert op een zeer intensief gebruikte ruimte op London Heathrow Airport. Phil Wolfenden benadrukte de uitdagingen die het ‘Internet of Everything’ en ‘Big Data’ met zich meebrengen voor de samenleving en zijn bedrijf.

Het programma daarna bood de bezoekers van de deelsessies toegang tot nieuwe kennis op gebieden als het combineren van verschillende service logistieke stromen, voorraadbeheersing door slim om te gaan met service levels en optimaliseren van de keten door het toepassen van ‘life cycle management’. Studenten in het Young Talent Program legden de topprofessionals in de service logistiek het vuur na aan de schenen. Het programma werd gecompleteerd door een aantal field trips naar een warehouse van Technische unie, het GVB in Amsterdam en de bagageafhandeling van luchthaven Schiphol.

 

Een van de hoogtepunten van de dag was de uitreiking van de SLF afstudeerprijs aan Kasper Groenbroek van de Rijks Universiteit Groningen. De dag werd afgesloten met een plenaire terugkoppeling door Remco Overwater (Managing director Dinalog) en Ben Gräve. Het slotakkoord werd gegeven door Raimo van der Klein, innovator en ondernemer, die iedereen in verbazing achterliet nadat hij een inspirerend inzicht had gegeven in de laatste technologische toepassingen.

Auteur: Sophie Zijp (Dinalog)

Geef de eerste reactie