Duurzaamheid

Slotevent Sharing Logistics

Op 22 september 2021 vond het slotevent van Sharing Logistics plaats. Onder deze naam deed Hogeschool Rotterdam samen met praktijkpartners twee jaar lang een groot onderzoek naar de deeleconomie als veelbelovende ontwikkeling in de logistieke sector.

Sharing Logistics

Binnen het project werd onderzocht hoe logistieke concepten gebaseerd op de deeleconomie kunnen bijdragen aan een aanzienlijke verlaging van de uitstoot van CO2 en stikstof (N2) en het verhogen van de efficiency in de sector. Het onderzoek omvatte meerdere deelprojecten binnen vijf werkpakketten: stadsdistributie, bouwlogistiek, transport & warehousing, zorglogistiek en servicelogistiek. Human Capital liep als een rode draad door alle deelprojecten.

Gasten

Onze gasten zijn Ron van Duin, lector Haven- en Stadslogistiek bij Kenniscentrum Duurzame HavenStad, en docenten/werkpakketleiders Nick van den Band, Alexander de Vries, Pieter Verschoor, Mohamed Ouasghiri en Pim Warffemius. Mark Wiersma vertelt over Human Capital in de logistiek. Zij werden bevraagd over hun deelonderzoek door dagvoorzitter/gespreksleider Geert Maarse. Bekijk het slotevent, dat werd gelivestreamd vanuit De Loft bij RDM Next, hieronder:

 

Geef de eerste reactie