Cross Chain Collaboration Center (4C)

Stadslogistiek: 13 april in Amsterdam

Op 13 april vragen we u mee te denken over doorbraken in de Stadslogistiek. Tijdens de dag in de Centrale Bibliotheek van Amsterdam brengen we onder leiding van Walther Ploos van Amstel onderzoek en praktijkoplossingen bij elkaar. We laten u inspiratie op doen om de stad leefbaar te maken en houden door slim om te gaan met logistiek. We nodigen u dan ook van harte uit deel te nemen en uw perspectief in te brengen.

State-of-the-art onderzoek
In de ochtend besteden we aandacht aan de concrete resultaten van het onderzoek dat onder meer vanuit TKI Dinalog is gedaan naar een efficiëntere Stadslogistiek. Het onderzoeksproject 4C4D is bijvoorbeeld recent afgerond en de resultaten zijn voor u gebundeld. Dit willen we graag met u delen. Maar er zijn nog veel meer onderzoekstrajecten die zinvolle richting geven aan oplossingen.

U krijgt in de ochtend onder andere;
– Een aftrap van dagvoorzitter Walther Ploos van Amstel, Lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam
– Een keynote van Goos Kant, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg en projectleider van het project 4C4D
– Discussietafels over succesvolle business modellen in Stadslogistiek.

De beste praktijkoplossingen
De middag benaderen we Stadslogistiek vanuit praktische en vernieuwende oplossingen die marktpartijen aandragen. Wat kunnen fietskoeriers, varen over water, parcel lockers, IT platforms, etc. bijdragen aan een betere leefomgeving in de stad. En hoe moeten we Stadslogistiek, waarbij goederenstromen vanuit de bouw, afval en horeca vaak beperkt aandacht krijgen, in een breder perspectief plaatsen? We maken ook gebruik van de creatieve geest van studenten die pitchen over hun oplossingen voor Stadslogistiek en circulaire economie.

U kunt in de middag onder andere;
– In gesprek met starters en ondernemers van initiatieven zoals Bubble Post, Samenwerkende fietskoeriers, Istia software, Buurtmus, Goods to Tap, Collibox en Parcel4Me
– Uw stem uitbrengen op de beste pitch van studenten Logistiek en Economie
– Meedenken met een panel van experts over de Stadslogistiek van de toekomst.

De dag wordt georganiseerd door TKI Dinalog, Smart Logistics Hub en Paleis voor Volksvlijt in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam en GreenDealZES

> meer informatie en aanmelden

Geef de eerste reactie