Internationale samenwerking

Supply Chain Finance community lanceert the global student challenge met 20.000 euro aan prijzengeld

De Global Student Challenge 2015 is deze week gelanceerd onder de vlag van de Supply Chain Finance Community, met als doel om de bekendheid en ontwikkeling van het vakgebied Supply Chain Finance te vergroten. Deze Challenge poogt wereldwijd de beste studenten te identificeren en deze in direct contact te brengen met de corporate sector. Studenten hebben, naast de 20.000 euro aan prijzengeld, de kans om meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen op dit gebied, maar ook om hun carrière een boost te geven doordat ze kans maken op een stageplek bij grote vooruitstrevende multinationals.

De eerste editie van de Global Student Challenge was een spectaculair event. Het winnende team IIM Bangalore werd, na een spannende finale in april van dit jaar, bekend gemaakt. Fundan University uit China en de University of Bangladesh hebben de tweede en derde plaats gepakt. Deelnemende studenten teams waren ontzettend dankbaar voor deze kans en beschreven het als een ervaring van onschatbare waarde.

De Challenge adresseert de noodzaak voor kennis en (product) ontwikkelingen rondom Supply Chain Finance en slaat een brug tussen de academische wereld en corporate sector. The Global Student Challenge probeert hierbij een stimulans te zijn en de interactie tussen corporate/bank en kennisinstelling te vergroten.

Vanaf vandaag hebben deelnemende studententeams de kans om drie kwalificatierondes te spelen in een remote web-based business simulatie genaamd The Cool Connection op globalstudentchallege.org. Kwalificatie is mogelijk tot half oktober 2015.

Vanaf november zullen de gekwalificeerde studententeams, gedurende een periode van zes weken, drie additionele rondes binnen deze simulatie spelen om daarmee hun plek als nationale winnaar op te eisen.

De TOP 20 nationale winnaars gaan door naar de finale in april 2016, waar ze zich kunnen meten met de beste teams van de wereld.

De finaleweek vind in maart plaats op Hogeschool Windesheim te Zwolle. De winnende teams zullen samen met hun professor uitgenodigd worden voor een (kosteloze) week gevuld met Supply Chain Finance ervaringen. Naast het prijzengeld van 20.000 euro krijgen winnende deelnemers de kans op internships bij leading multinationals zoals Philips, Heineken en Unilever.

Het vergroten van de kennis en toepassingen van Supply Chain Finance past binnen de roadmap Supply Chain Finance zoals deze is opgesteld door de topsector Logistiek. De uitvoering van deze roadmap wordt door Dinalog ondersteund in grote (onderzoeks-)projecten waarbij, samen met het KDC Logistiek, kennis wordt toegepast, samengevoegd, (door)ontwikkeld en gedistribueerd. Zowel richting het bedrijfsleven als ook richting het onderwijs.

Registreren

Registratie voor de Global Student Challenge kan via globalstudentchallenge.org

Geef de eerste reactie