Synchromodaal datamodel (CDM) en portal voor track & tracing van goederen

Cape Group ontwikkelde een Synchromodaal Common Data Model (CDM) en portal voor track & tracing van goederen.

Toelichting:
Het belang van tracking & tracing wordt groter naar mate er meer schakels in de logistieke keten betrokken zijn. De logistieke dienstverlener moet weten wanneer de containers arriveren in de haven en hoe laat ze worden overgeslagen op een ander transportmiddel of kunnen worden opgehaald bij de container yard. Ook moet de logistieke dienstverlener snel kunnen schakelen wanneer vertragingen optreden, om zijn planning aan te passen en om zijn chauffeurs optimaal te kunnen inzetten.

De informatie die logistieke dienstverleners nodig hebben wordt aangeboden op diverse websites van rederijen en terminals. Vooralsnog ontbrak een centraal informatiepunt. CAPE Group heeft een data model ontwikkeld, waarbij doormiddel van Web Scraping data automatisch wordt opgevraagd bij de verschillende track & trace websites van rederijen en terminals. De data wordt vervolgens integraal samengevoegd in een gebruiksvriendelijke portal. Gebruikers kunnen zelf instellen bij welke marges zij een update willen ontvangen en hoe frequent zij data wensen te verversen.

De huidige versie van het model is beschikbaar voor lucht- en zeevracht. Maar integraties met andere modaliteiten en platformen zijn wel mogelijk. Het model wordt momenteel geïmplementeerd bij KIEN Logistics Management, een 4PL gespecialiseerd in food logistiek.

Bijdrage best practice binnen fase:
Het Synchromodale Common Data Model en portal maken informatie die voorheen handmatig opgevraagd moest worden, automatisch, actueel en in één oogopslag beschikbaar. Door de data uit dit model te delen, kunnen de verschillende logistieke dienstverleners het transport beter afstemmen.

Bekijk hier de video van het Synchromodaal Common Data Model.

Blog: https://www.capegroep.nl/nieuws/synchromodaal-cdm/

Klik hier voor meer informatie.

Terug naar stap 11 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie