ICT & Informatievoorziening

Technologie zoekt ondernemer 2014

 

TNO zoekt innovatieve ondernemers in het MKB, die perspectiefvolle productideeën van TNO verder willen ontwikkelen en commercialiseren. Er liggen ook productideeën klaar voor logstieke ondernemers:

 

ROUTEPLANNER VOOR GEVAARLIJKE STOFFEN

Een routeplanner met actuele gegevens over routes voor vervoerders van gevaarlijke stoffen. Het systeem is overal te raadplegen, ook in de cabine van de vrachtwagen. Gemeenten kunnen het gebruiken om ontheffingen te verlenen en de bijbehorende leges te innen.

WAAR ZIJN MIJN SPULLEN?

Een informatiesysteem dat weet waar goederen en mensen in een ruimte te vinden zijn. Personeelsleden, vervoermiddelen en goederen zijn uitgerust met tags, die elkaar detecteren. Die informatie gaat naar een centraal systeem dat daarmee een schatting kan geven van de locatie van de tags. De bijbehorende goederen zijn dan snel op te sporen. Het systeem is ook bruikbaar voor veiligheidsdoeleinden en om de efficiency van een logistiek proces te verbeteren.

 

Hoe werkt het?

Het programma bestaat uit twee fasen:
1. Een haalbaarheidsstudie rond een productidee: maximale bijdrage van TNO is € 32.500. Hiervan is € 7.500 ondersteuning door TNO, doorlooptijd 4 maanden;
2. De verdere uitontwikkeling van het productidee tot product: maximale bijdrage van TNO is € 250.000. Hiervan is € 75.000 renteloos krediet en € 50.000 ondersteuning door TNO, doorlooptijd 1,5 jaar

 

Het programma is bedoeld voor zowel bestaande, gevestigde als ook jonge ondernemingen. In competitie met belangstellende ondernemers kunt u meedingen naar een opdracht voor het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie rond een van de productideeën. U kunt ook samenwerken met andere ondernemers, als u gezamenlijk een voorstel wilt indienen. Ondernemingen die zelf in staat zijn het productidee tot product of dienst te ontwikkelen, hebben de voorkeur.

 

Aanmelden

Wilt u meer weten over Technologie zoekt ondernemer of wilt u uw bedrijf aanmelden? Dat kan tot 24 september via www.TNO.nl/technologiezoektondernemer.

U kunt bij vragen ook contact opnemen met Coen de Lange van Dinalog.

Geef de eerste reactie