Terugblik 3 jaar Topsector Logistiek & afscheid Aad Veenman

Gisteren werd samen met alle topteamleden en stuurgroepleden van Topsector Logistiek de resultaten van de afgelopen drie jaar in het nieuwe Resultatenboek gepresenteerd en namen we feestelijk afscheid van boegbeeld Aad Veenman.

Woensdag 6 december werd samen met alle topteamleden en stuurgroepleden van Topsector Logistiek de resultaten van de afgelopen drie jaar in het nieuwe Resultatenboek gepresenteerd en namen we feestelijk afscheid van boegbeeld Aad Veenman.

Met trots presenteerden we de resultaten van het programma 2021-2023. Dat hebben we samen met alle deelnemers in de projecten bereikt. En we bedankten het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor de mogelijkheid om verder te gaan met innovatie: zo kunnen we een grote bijdrage leveren aan alle uitdagingen. Het boek werd uitgereikt aan Jan Hendrik Dronkers, Secretaris Generaal bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

 

We namen ook afscheid van een gewaardeerd boegbeeld, Aad Veenman. Hij zette zich de afgelopen 11 jaar in voor het agenderen van duurzaamheid en innovatie in de sector. Tenslotte introduceerde hij zijn opvolger Ronald Paul, die zich zal richten op het succes van het volgende, derde, Topsector Logistiek programma. En we gaven ook een warm welkom aan Walther Ploos van Amstel, als nieuwe stuurgroepvoorzitter Steden en Ruimte.

“Nederland is een handelsnatie bij uitstek. Ons hoogwaardige logistieke systeem is hierin een drijvende kracht. Met innovatiekracht behouden we onze wereldwijde koppositie. Zo kunnen we het hoofd bieden aan de uitdagingen van de toekomst, zoals verduurzaming, verstoringen in waardeketens en krapte op de arbeidsmarkt. Dit resultatenboek laat zien wat het Topsector Logistiek programma van 2021 tot en met 2023 heeft bereikt. Van onderzoek tot ontwikkelde praktische tools en van innovaties tot lesmateriaal en e-learnings. We hebben veel resultaten behaald en flinke stappen gezet. Als de Topsector Logistiek en als hele sector hebben we een bijdrage kunnen leveren aan de miljoenen vaccinaties die zijn gezet in de coronaperiode. We hebben samen een eerlijke methodiek voor carbon footprinting ontwikkeld, waar al meer dan 800 bedrijven aan de gang zijn en die navolging vindt in de Europese wetgeving.” – Aad Veenman

Geef de eerste reactie