Tijdelijk (logistiek) personeel uitruilen via platform Compose

ONLINE TOOL BIEDT ONDERNEMERS MOGELIJKHEID OM PERSONEEL ONDERLING UIT TE WISSELEN

Net als aan het begin van de coronapandemie staan ook nu bedrijven voor uitdagingen met personeel. Waar de ene sector nagenoeg stilstaat (horeca, evenementen), kan de andere sector (detailhandel, pakketvervoerders) de vraag haast niet aan. Reden genoeg om serieus de tijdelijke uitruil van (logistiek) personeel te overwegen. Dit kan via het online platform Compose.

Overtollig personeel

Bedrijven die tijdelijk geen werk hebben voor hun personeel en mensen zouden willen uitlenen, kunnen binnen Compose zelf aangeven om hoeveel medewerkers het gaat, en voor welke functies en periode deze mensen beschikbaar zijn.

Tekort aan personeel

Bedrijven die behoefte hebben aan extra personeel voor het opvangen van pieken, kunnen dit op dezelfde manier in de module aangeven. Zo wordt onder andere op basis van afstand tussen deelnemende bedrijven een passende match aangeboden. Bedrijven die moeite hebben met het invullen van de data, helpen we hier graag bij. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden.

Compose screenshot
Het systeem geeft een overzicht van de beschikbare personeelsleden.

Voordelen

Door gebruik te maken van deze personele uitruil kunnen vakmensen behouden blijven voor de organisatie. Dankzij de beslotenheid van de Compose-module wordt de privacy van de gegevens gewaarborgd. Naast het eenvoudig matchen van vraag en aanbod bevat het platform een algoritme dat ook zorgt voor een matching op bedrijfsnormen en -waarden, waardoor een samenwerking beter tot zijn recht komt. Zo kunnen bedrijven elkaar ook in deze moeilijke tijden helpen.

Over Compose

Het platform Compose is in samenwerking met Tilburg University tot stand gekomen en wordt ondersteund door de Topsector Logistiek en TKI Dinalog. Om die reden is het voor bedrijven mogelijk om kosteloos in te schrijven. Belangstellenden die direct gebruik willen maken van de tool, melden zich hier aan. Bedrijven die meer willen weten over de mogelijkheden van Compose kunnen ook contact opnemen met Nanne Schriek via scm@evofenedex.nl of 079-3467 346. Of bezoek de website www.supplychainsamenwerking.nl

Geef de eerste reactie