TKI Dinalog in uitzending RTL Nieuws

In mei 2014 werd in aanwezigheid van koning Willem Alexander en koningin Maxima een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Dinalog en het Effizienzcluster Logistik/Ruhr – een initiatief van het Fraunhofer Institüt fur Materialfluss und Logistik (IML). De overeenkomst versterkte de samenwerking en innovatiekracht van twee belangrijke handelsregio’s in onderzoek en ontwikkeling voor een concurrerende, duurzame en toekomstgerichte logistiek.

De overeenkomst concretiseerde afspraken voor kennisuitwisseling tussen beide netwerken, uitbreiding van de samenwerking bij onderzoeksprojecten in de Europese onderzoeksruimte en ontwikkeling van gezamenlijke standpunten over logistieke innovatie.

Destijds bereidde Liesbeth Brügemann, programma manager van TKI Dinalog, de ondertekening met het Effizienzcluster voor. In het kader van het afsluitende staatsbezoek van het koningspaar aan Duitsland werd ze heel kort geïnterviewd door RTL Nieuws met een terugblik. “Juist omdat het extra bijzonder is, geeft het natuurlijk cachet, maar geeft het ook extra verantwoordelijkheid om daadwerkelijk te realiseren wat je hebt afgesproken.”

De nog steeds actuele samenwerking tussen de twee instituten en hun netwerken heeft onder andere geleid tot:

  • de publicatie van een gemeenschappelijk wetenschappelijk boek met 25 innovatie cases “Logistics Supply Chain Innovation – Bridging the Gap between Theory en Practice
  • Kennisuitwisselingsbijeenkomsten, zoals meest recentelijk op het gebied van artificiële intelligentie in een AI Researchers Exchange
  • Gezamenlijke participatie in Europees onderzoek, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van een roadmap richting het fysieke internet in SENSE en voor de bevordering van impact van implementatie van onderzoek en innovatie in BOOSTLOG.
  • Nauwe samenwerking in het Europese Technology Platform ALICE
  • Samenwerking voor de ontwikkeling van gezamenlijke standpunten en richting van een logistics dataspace door koppeling van de nationale projecten DataNet Port en DASLOGIS.
Geef de eerste reactie